YILDIZLAR HOLDİNG 19 MAYIS

“4 ayda partilerinden kaç kişinin istifa ettiğini açıklasın”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“4 ayda partilerinden kaç kişinin istifa ettiğini açıklasın”
Gelecek Partisi Terme İlçe Başkanı Hacı Bilal Aslan, AK Parti İlçe Başkanlığı’nın açıklamasına sert çıkış yaptı. Başkan Aslan, “AK Parti Terme İlçe Başkanı 4 ayda partilerinden kaç kişinin istifa ettiğini açıklasın” dedi.

Geçtiğimiz hafta Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun Samsun’daki programları esnasında ulusal medyaya düşen “AK Parti’den istifa eden 150 kişi Gelecek Partisi’ne geçti” başlıklı haber sonrasında AK Parti İlçe Başkanlığı’ndan konuyla ilgili açıklama gelmişti.

AK Parti İlçe Başkanı Mümin Osman Ertan, haberlerin bir algı operasyonu olduğunu, gerçeği yansıtmadığını belirtirken Gelecek Partisi İlçe Başkanı Hacı Bilal Aslan yaptığı açıklamada, “AK Parti Terme İlçe Başkanı 4 ayda partilerinden kaç kişinin istifa ettiğini açıklasın” ifadelerini kullandı.

Ulusal medyada yer alan haberlerin kaynağının kendisi olmadığını, haberlerin yanlış olduğunu ve bunu ilgili kişilere de aktardığını dile getiren Gelecek Partisi İlçe Başkanı Hacı Bilal Aslan, “Cumartesi gecesi Sayın Başkan (AK Parti İlçe Başkanı Mümin Osman Ertan) ile yaptığımız görüşmede yapılan bu haberlerin bizimle bir ilgisinin olmadığını, tamamı ile bizim bilgi ve dahlimiz dışında gerçekleştiğini ifade etmeme rağmen, yapılan basın açıklamasında kullanılan dili, gerek bireysel ilişkiler gerekse siyasi teamüllerle bağdaştırmadığımızı ve esefle karşıladığımızı belirtmek istiyorum. Söz konusu haberlerin kimler tarafından ne amaçla yapıldığını bilmiyoruz. Belki de Başbakanımıza yönelik Termelilerin ilgi ve teveccühünü gölgelemek ve manipülasyon yapmak adına birileri tarafından ortaya atılmış da olabilir. Sayın Davutoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirdiğimiz ilçe binamızın açılışının birilerini rahatsız ettiği ve paniğe kapıldıkları aşikardır. Bundan sonra da ziyadesiyle rahatsızlık vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

SON 4 AYDA GERÇEKLEŞEN İSTİFALAR AÇIKLANSIN

Medyaya yansıyan AK Parti’de toplu istifa haberlerinin yanlış olduğuna dikkati çeken Başkan Hacı Bilal Aslan, toplu istifanın olmadığını ancak son aylarda kısım kısım yaşanan istifalar yaşandığını ve Gelecek Partisi’ne geçiş olduğunu kaydetti.

Başkan Aslan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Sayın ilçe başkanı! Keşke davetimize icabet edip açılışımıza katılmış olsaydı katılım sağlayanları tek tek sayma fırsatını yakalar ve böyle bir açıklama yapma ihtiyacı hissetmezdi. Gelecek Partisi Terme İlçe Başkanlığı Terme'de miting değil açılış yapmıştır. Yine ilçe binamızla birlikte o an gelen taleplerle iki işyerinin daha açılışını da sayın Başbakan ile birlikte gerçekleştirdik. Açılış ve miting arasındaki farkı da lütfen bize açıklattırmak zorunda bırakmayın AK Parti'den 150 kişi toplu istifa etti şeklinde yapılan haberler yanlıştır. Doğrusu ise bizimle birlikte yol yürümek isteyen bu kişiler 3-4 aylık süreçte peyderpey istifa edip bizlere katılan gönüldaşlarımızdır. Keşke sayın ilçe başkanı son bir yılda kaç üye yaptıklarını değil de son dört ayda kaç kişinin partilerinden istifa ettiğini açıklasaydı günün anlam ve önemine binaen daha uygun olurdu” şeklinde konuştu.

İLAN/ANONS KONUSUNA YENİ AÇIKLAMA

“Terme Belediyesi, Ahmet Davutoğlu’nun programını ilan servisinden engelledi” şeklindeki söylentilere ilişkin AK Parti İlçe Teşkilatı ve Terme Belediye Başkanlığı, belediyeye ilan anonsu talebinde bulunulmadığını açıklamıştı. Gelecek Partisi İlçe Başkanı Aslan ise yaptığı açıklamada bu konuya da değinerek, açıklamasını şu şekilde tamamladı:

“Açılışımız için davetiyesini iletmek üzere gittiğim belediyede kendisini bulamayınca sekretere davetiyesini bıraktığımı söylemek için telefonla aradığım seçilmiş belediye başkan yardımcısına, açılış ile ilgili anons vermek istediğimizi söyleyip nasıl yaparız diye sorduğumda, ‘Anonslar henüz açılmadı, cenaze ilanlarını bile vermiyoruz!’ cevabını aldım. Bunun üzerine makama olan saygımızdan resmi bir başvuru yapmayı adaba aykırı umduğum için yapmadım.

Ayrıca tam açılışımız esnasında bir iş yerine eleman alınacak ilanı yapılması da manidardır!”

(2 TEMMUZ CUMA TARİHİNDE AHMET DAVUTOĞLU'NUN TERME İLÇE BAŞKANLIĞI AÇILIŞI'NDAN GÖRÜNTÜLER)

Anahtar Kelimeler:
TİAD’dan Kaymakam Baka’ya ziyaretÖnceki Haber

TİAD’dan Kaymakam Baka’ya ziyaret

Ali Babacan: “Kamu kaynakları, Bahçeli’nin parti bültenlerine aktarılıyor”Sonraki Haber

Ali Babacan: “Kamu kaynakları, Bahçeli’n...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!