Reklamı Geç
Zeynep bastik reklam

Açılışı yapılan Terme Pazar Cami’nde ilk cuma namazı kılındı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Açılışı yapılan Terme Pazar Cami’nde ilk cuma namazı kılındı
Korona virüs salgını tedbirleri kapsamında ibadete kapatılan camiler 29 Mayıs tarihi itibariyle tekrar ibadete açıldı. Yasağın kalkmasıyla beraber restorasyonu tamamlanmış olan Terme Pazar Cami’nde ilk cuma namazı kılındı.

Salgın tedbirleri nedeniyle 16 Mart’tan 29 Mayıs’a kadar camiler ibadete kapatılmıştı. Tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Terme’de de cuma namazı cemaatin yoğun katılımıyla fiziksel mesafe kuralına uygun bir şekilde kılındı. Olumsuz hava şartları nedeniyle camilerin içerisi de cemaate açıldı. Cami avlularına sığmayan cemaat sokaklara taştı.

Restorasyon tamamlandı, ilk kez cuma namazı kılındı

Yaklaşık 2 yıldır restorasyon nedeniyle ibadete kapalı olan tarihi Terme Pazar Cami’nin restorasyon çalışmaları ramazan ayı içerisinde tamamlanmıştı. Camilerin salgın tedbiri kapsamında kapalı olması nedeniyle açılışı yapılamayan Pazar Cami, Terme Kaymakamı Murat Zadeleroğlu, Belediye Başkanı Ali Kılıç, İlçe Müftüsü Recep Apaydın ve protokol üyelerinin katılımıyla 29 Mayıs Cuma günü yapıldı. Cami açılışında kurban kesildi, İlçe Müftüsü Apaydın tarafından dua edildi.

Açılış programı sonrasında Pazar Cami ilk kez öğle vaktinde cemaate açıldı.

Anahtar Kelimeler:
Terme belediyesi 1960 hizmetli calisan arsiviÖnceki Haber

Terme belediyesi 1960 hizmetli calisan a...

Samsun’da uyuşturucu operasyonu: 2 şahıs gözaltındaSonraki Haber

Samsun’da uyuşturucu operasyonu: 2 şahıs...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!