Reklamı Geç
Zeynep bastik reklam

Aday adayı Esma Ercan, kız çocuklarının sorunlarına değindi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aday adayı Esma Ercan, kız çocuklarının sorunlarına değindi
İYİ Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı Termeli emekli öğretmen Esma Ercan, “Samsun’u layıkıyla temsil edeceğimden kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçiminde İYİ Parti’den Samsun Milletvekili Aday Adayı olan Termeli emekli öğretmen Esma Ercan, partisinin il başkanlığında gerçekleştirdiği basın açıklamasında “Samsun’u layıkıyla temsil edeceğimden kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

İYİ Parti Terme İlçe Teşkilatı’nın da tam kadroyla bulunduğu basın toplantısında konuşan Esma Ercan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Üç yıl önce başlayan pandemide, bu yıl meydana gelen deprem ve sel felaketinde kaybettiğimiz milyonlarca insanımıza Allah’tan rahmet, hayatta olanlara sağlık ve sabır diliyorum. Bu üç felaketin ardında yetkililerin aczini, duyarsızlığını gördükçe insanlığımdan utandım. En kolay buldukları çare okulları, yurtları kapatarak eğitime ara vermek. Bu yol, yetişecek yeni nesile vurulan en büyük darbedir. ‘Eğitimsiz bir toplum yaratma’ sevdasının göstergesidir. Allah'ın izni ile 14 Mayıs’ta bu gidişata son vereceğiz. Herkes istediği kadar okuyacak, istediği mesleğe kavuşacak, düşünecek, sorgulayacak, kararlarını özgürce verecek. Bu da İYİ Parti’nin önderliğinde olacak.

KIZ ÇOCUKLARININ SORUNLARINA DEĞİNDİ

Kız çocuklarının okutulmaması yönünde yapılan girişimler yüzünden evlere kapatılmak üzere olan çocuklarımıza sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Cinsiyet ayrımcılığından nasibini almış biri olarak söylüyorum bunları. Aile ve çevre baskısı, iş ve özel hayatında uygulanan mobingler, geçmiş yıllara göre sayısı az da olsa bazı bölgelerimizde hala devam eden küçük yaşta evlendirmeler ve daha niceleri. İşte bu yüzden kızlarımız okumalı. ‘Ey Kahraman Türk Kadını! Sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın’ der atamız. Ayrıca ‘Yeryüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir’ der.

30 yıllık meslek hayatım hep güllük gülistanlık geçmedi elbet. Bazı dönemlerde siyasi mobbinglere uğradım. Ama yılmadım, direndim. Yeniden ayağa kalktım. ‘Kadınların bugün sahneden, yarın okuldan, öbür gün işten, gelecek yıl sokaktan, bir kaç yıl sonra hayattan dışlanmamaları için laik Cumhuriyete sıkı sıkı sarılmaları gerekir.’

Sayın genel başkanımızın çağrısına uyarak İYİ’lerle beraberim. Bu beraberliği taçlandırmak için de İYİ Partiden milletvekili aday adayı oldum. Hayatım boyunca biriktirdiğim tecrübelerimi; hayatlarına dokunduğum insanların sevgilerini de alarak İYİ Partili oldum. Samsun’u layıkıyla temsil edeceğimden kimsenin kuşkusu olmasın. Ramazan’ın hayırlara vesile olmasını diliyorum, sevgi ve saygılarımla.”


Termeli muhtarlar iftarda buluştuÖnceki Haber

Termeli muhtarlar iftarda buluştu

İftara giderken sokak köpeğinin hayatını kurtardıSonraki Haber

İftara giderken sokak köpeğinin hayatını...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!