Reklamı Geç
Zeynep bastik reklam

Başkan Akbulut’tan kış lastiği hatırlatması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Akbulut’tan kış lastiği hatırlatması
Kış ayları yaklaşırken, kış lastiği takma zorunluluğu 1 Aralık’ta başlıyor. Özellikle hava şartlarından dolayı meydana gelen trafik kazalarının önüne geçilebilmesi için kış lastiği hayati önem taşırken Terme Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şuayip Akbulut’da sürücülere uyarılarda bulundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının düzenlemeleri kapsamında 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında tüm ticari araçlarda kış lastiği kullanımı zorunluluğu bulunuyor. Özel otomobiller için ise yasal zorunluluk olmasa da kış lastiği kullanımı öneriliyor.

Zorunlu olduğu halde araçlarına kış lastiği taktırmayan sürücülere 2022 yılı için 1.152 lira para cezası uygulanacak. Kış lastiği taktırmama cezası, Hazine ve Maliye Bakanlığınca açıklanacak yeniden değerleme oranı çerçevesinde 1 Ocak 2023 itibarıyla güncellenecek.

Kış lastiklerinin karlı ve buzlu havalarda fren mesafesini kısalttığını ve kazaları önleme noktasında büyük önem arz ettiğinin altını çizen Terme Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şuayip Akbulut, kış lastiklerinin 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda, ıslak, karlı ve çamurlu zeminlerde diğer lastik türlerine göre daha güvenli olduğunu vurguladı.

Karlı ve yağışlı havalarda takip mesafesinin normalin 2 katına çıkarılması gerektiğine dikkati çeken Başkan Şuayip Akbulut, “Yük ve yolcu taşımacılığı yapan araçlarda 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği takma zorunluluğu bulunuyor. Bu zorunluluk trafikte can ve mal kaybının önüne geçmek için alınmış önemli bir uygulamadır. Kış lastiğinin derinliği kamyonet, minibüs ve otomobil türü araçlarda 1,6 mm’den az olmamalı. Araçta zincir bulunması veya kullanılması kış lastiği zorunluluğunu ortadan kaldırmaz. Kış lastiklerinin yanaklarında, (M+S) veya kar tanesi veya her iki işaret de bulunur. Havanın soğuması ile normal lastikler sertleşir ve yola tutunması zorlaşır. Kış lastikleri ise özel hamuru sayesinde 6 derece altında yumuşaklığını ve dayanıklılığını korur. Damarlı yapısı ve derin dişleri sayesinde karı ve çamurlu suyu daha iyi tahliye eder. Kış lastiği, kış şartlarında daha emniyetli sürüş sağlar ve daha kısa mesafede durur” ifadelerini kullandı.


Terme'de tır devrildi: 1 yaralıÖnceki Haber

Terme'de tır devrildi: 1 yaralı

Otobüsün kırmızı ışık ihlali kaza getirdi: 1 yaralıSonraki Haber

Otobüsün kırmızı ışık ihlali kaza getird...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!