YILDIZLAR HOLDİNG 19 MAYIS

Başkan Aslan: “Esnaf Sadaka Değil Destek Bekliyor!”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Aslan: “Esnaf Sadaka Değil Destek Bekliyor!”
Gelecek Partisi Terme İlçe Başkanı Hacı Bilal Aslan, pandemi sürecinde esnafa sahip çıkılmadığını söyleyerek esnafın geleceği için AK Parti Hükümetine sert çıkış yaptı.

Pandemi sürecinde Türkiye’nin her noktasındaki esnafın zorlu bir ekonomik sorun yaşadığını dile getiren Gelecek Partisi Terme İlçe Başkanı Hacı Bilal Aslan, “Hükümetin açıkladığı esnafa destek paketi kendi içerisinde yetersizlik ve adaletsizlikler barındırmaktadır” dedi.

ANKARA’DAN BAKANLAR TERME ESNAFININ HALİNİ GÖRMÜYOR...

Her geçen gün daha da kötüye giden ülke ekonomisinden acil çıkış yolu bulunmasını gerektiğinin altını çizen Başkan Aslan, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Hükümet toplam sayısı 1 Milyon 239 bin kişiyi bulan esnafa 3 ay boyunca ayda 1.000 TL nakit destek verileceğini, işyeri kira olan esnafa büyükşehirlerde 750 TL diğer illerde ise 500 TL kira yardımı yapacaklarını toplamda ise 5 milyar TL destek vermeyi hedeflediklerini duyurdu. Ancak bu paket kendi içerisinde ciddi yetersizlikler ve adaletsizlikler bulundurmaktadır.

İlçe başkanlığı olarak pandeminin başından itibaren vergi ödemelerinin ötelenmesini, elektrik ve su giderlerinin devlet tarafından karşılanmasını, kira stopajının alınmamasını, icra takipleri açısından alacaklıyı ve borçluyu koruyacak bir düzenleme yapılması gerektiğini, dükkan sahibi ile kiracıyı karşı karşıya getirmeden her iki tarafı da koruyan bir düzenleme yapılması gerektiğini, esnafa kredi değil hibe verilmesi gerektiğini beyan etmiştik. Görüyoruz ki Ankara’dan bakanlar Terme esnafının halini görmüyor.

AÇIKLANAN 5 MİLYAR TL DEVEDE KULAK BİLE DEĞİLDİR...

Milyonları bulan esnaf kesimine 5 Milyar TL verilmesi planlanırken, bu miktarın 6 katı yandaş müteahhitlerin garanti ödemesine verilmiştir. Bu miktarın 25 katı ekonomi yönetiminin basiretsiz yönetim anlayışı nedeniyle fazladan ödenecek faiz ödemesine ayrılmıştır.

ESNAF SADAKA DEĞİL DESTEK BEKLİYOR...

Bizimle irtibata geçen, dertlerini bizimle paylaşan, yapmış olduğumuz araştırma üzerinde konuştuğumuz bir çok esnaf verilecek ödemenin mevcut mağduriyetlerini gidermeyeceğini, sadaka değil gerçek bir destek beklediklerini ifade etmektedir. Esnafın durumu o kadar vahim ki yapılacak bu desteğe dahi muhtaç olan birçok esnaf bulunmaktadır. Esnafı bu adaletsiz ve yetersiz desteğe muhtaç bırakanlar, bu milletin gözünün içine bakarak basiretsiz yönetiminin sorumluluğunu alıp istifa etmesi gerekirken, sosyal medyadan istifa edip kayıplara karışmıştır.”

HANGİ VEKİL TERME’YE GELDİ?

“Yapılan düzenlemeler göstermektedir ki hükümet artık milletin derdini görmekten, anlamaktan uzaktır” diyen Gelecek Partisi İlçe Başkanı Aslan, “Samsun’dan seçilmiş 9 Milletvekili bulunmaktadır. Bu milletvekillerinin seçilmesinde Terme’deki vatandaşların kullandıkları oyun da etkisi vardır, iradenin de etkisi vardır. Ancak, pandemi döneminde hangi milletvekili Terme’ye gelip esnafın derdini dinlemiştir?Hangi milletvekili Terme’deki turizm bölgelerindeki sorunu meclise taşımıştır? Asıl olan millet sefalet içerisinde iken vekilin/vekillerin bunları görmezden gelmesi kabul edilemez. Bu millet, kıymetli Terme halkı, sıkıntılı ve zor döneminde yanında olmayan milletvekillerini asla unutmayacak ve sadece seçim zamanı oy istemeye geldikleri vakitte de gereken cevabı verecektir” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Motosiklet sürücü adayı aracına çarptı: 1 yaralıÖnceki Haber

Motosiklet sürücü adayı aracına çarptı:...

Samsun'da 572 kişiye 1 milyon 282 bin lira cezaSonraki Haber

Samsun'da 572 kişiye 1 milyon 282 bin li...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!