YILDIZLAR HOLDİNG 19 MAYIS

Başkan Ergün: “Çiftçi artan maliyetlerle mücadele ediyor”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Ergün: “Çiftçi artan maliyetlerle mücadele ediyor”
Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, 14 Mayıs Çiftçiler Günü dolayısıyla üreticilerin gününü kutladı. Başkan Ferda Ergün, “İnsanlığın sürdürülebilirliği için üreten çiftçilerimizin gününü kutluyorum” dedi.

14 Mayıs Çiftçiler Günü dolayısıyla açıklamalarda bulunan Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, korona virüs salgınıyla mücadelede çiftçilerin büyük bir mücadele içerisinde olduklarını kaydetti.

Tarımda dünya markası haline gelmiş ülkelerde, çiftçilerin el üstünde tutulduğunu belirten Başkan Ergün, bu durumun ülkemizde geçerli olmadığını vurguladı. Yaşamın en temel ihtiyacı tarımsal üretimin değerinin henüz anlaşılmadığını ifade eden Başkan Ergün, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Çiftçilerin gününü kutlayabilmesi için hak ettikleri ve alın teri döktükleri ürünün değerini alabilmeleri, günümüzde hiç de kolay görünmemektedir. Korona virüs salgınıyla mücadelede büyük güçlüklerle üretimine devam eden çiftçilerimizin değerini bilmeliyiz. Çiftçi artan maliyetlerle mücadele ediyor. İnsanlığın sürdürülebilirliği için üreten çiftçilerimizin gününü kutluyorum.”

Santral mücadelesi başarıyla sonuçlandı

Çarşamba’da kurulan biyokütle enerji santralinin durdurulmasına ilişkin kararı da değerlendiren Başkan Ergün, “Çarşamba ovasına kurulması planlanan santral ile mücadelemiz ilk günden beri devam etmekteydi. Terme Ziraat Odası olarak içerisinde bulunduğumuz mücadele süreci sonucunda tüm bölge halkı adına başarıya ulaştık. İlçe ve il belediye başkanlarına, Samsun milletvekillerine ve savcılıklara gerekli bilgilendirmeleri, müracaatları ve şikâyetlerimizi gerçekleştirmiştik. Mahkeme tarafından sonunda santrali durdurma kararı alındı ve inşaat alanı mühürlendi. Bu zaferi 14 Mayıs Çiftçiler Günü’nde tüm bölge halkımızın zaferi olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Samsun’da Jandarma’dan Sıkı Denetim: 24 Bin Lira CezaÖnceki Haber

Samsun’da Jandarma’dan Sıkı Denetim: 24...

Samsun’da uyuşturucuya geçit yok!Sonraki Haber

Samsun’da uyuşturucuya geçit yok!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!