Reklamı Geç
amazon avcılar reklam

Başkan Ergün: “Zamların hızına yetişemez olduk”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Ergün: “Zamların hızına yetişemez olduk”
Tarımsal ekimdeki düşüşü maliyetlerin yükselmesi ve üreticinin desteklenmemesiyle ilişkilendiren Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, “Zamların hızına yetişemez olduk. Acil destekler sağlanmalı, küresel gıda krizine karşılık tedbirler alınmalı” dedi.

Girdi maliyetlerinin birçoğunu mazotun oluşturduğu çiftçiler zor günler geçiriyor. Akaryakıt fiyatlarına peş peşe yapılan zamlarla birlikte benzin ve mazotun litre fiyatı 25 TL’yi aştı. Bu maliyet rakamları karşısında çiftçinin her geçen gün daha da ezildiğini ifade eden Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, “Ucuz mazot için yat mı almamız lazım? Mazot 25 TL’yi aşmış durumda, yeni bir zam yolda” dedi.

Üreticilerin ekonomik olarak karamsar olduğunun altını çizen Başkan Ferda Ergün, “Ekimler azaldı, ekenler gübre atamadı, sulama yapamadı. Her çiftçi kendi ihtiyacı kadar ekip, kendi karnını doyurur. Ancak o zaman ülke olarak hepimiz aç kalırız. Bugün karnınız doyduysa bir çiftçiye teşekkür edin” ifadelerini kullandı.

GIDA SAVAŞI KAPIMIZDA!

Başkan Ferda Ergün açıklamasını şöyle tamamladı:

“Bu ülkeyi yönetenlere sesleniyorum; Seçim zamanı kapı kapı dolaşıp oy isteyen vekillere sesleniyorum. Çiftçinin iyi gününde yanındaydınız da neden bu zor günlerinde kapılarına gidip dertlerini dinlemiyorsunuz? Çiftçiyi topraktan soğutmayın. Artan maliyetler karşısında kimsenin takati kalmadı. Çiftçiye destek olun. Dünyayı bekleyen küresel bir gıda krizi söz konusu. Birçok dünya ülkesi gıda stoğuna başladı bile, gıda savaşları kapımızda. Yaklaşan tehlikenin farkına varılmalı ve acil müdahaleler gerekmektedir. Bu bir senaryo değil, tamamen gerçek.”


AK Partili siyasetçi Recep Ertan vefat ettiÖnceki Haber

AK Partili siyasetçi Recep Ertan vefat e...

Terme’de bir ilk: 1 yılda 16 bin ton atık toplandıSonraki Haber

Terme’de bir ilk: 1 yılda 16 bin ton atı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!