YILDIZLAR HOLDİNG 19 MAYIS

Başkan Ergün’den Çeltik Fiyatlarına Sert Çıkış

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Ergün’den Çeltik Fiyatlarına Sert Çıkış
Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından çeltik kilogram fiyatının 3,60 lira olarak açıklanmasının ardından Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün fiyatlara tepki göstererek, “Çiftçinin girdi çıktısını hesaplamadan yapılan fiyatlandırma ancak bu kadar olabilir” dedi.

Çeltik kilogram fiyatlarının çiftçinin beklentisinin altında açıklanmasının ardından Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Ergün, TMO’nun devreye girmese daha iyi olacağını savundu.

Beklentini 1 Lira Altında

2020 yılı çeltik kilogram fiyatının en az 4,50 lira bandında olmasını bekleyen çiftçinin, açıklanan fiyatlarla mağdur olduğunun altını çizen Başkan Ferda Ergün, “Açıklanan bu fiyat ne bizleri ne de çeltik üreticisini mutlu etmedi. Üretim girdilerinde yükselişler nedeniyle maliyetlerin 2 kat daha arttığını her defasında dile getirmemize rağmen açıklanan fiyatlar maalesef tatmin edici seviyede olmamıştır. Ürün zamanında para etmeyecek ise ne zaman edecek? Bu üreticiyi küstürmekten başka bir şey değildir. Neden hep aracıların kazanmasına meydan verilirken, çiftçi yine yalnız kaderi ile baş başa bırakılıyor. Çeltik fiyatının yükselmesini beklerken TMO devreye girerek çeltik fiyatını kiloda 3 lira 60 kuruş olarak açıklıyor. Biz üretim girdilerindeki artışlara dikkati çekerek çeltik fiyatının en az 4 lira 50 kuruş olması gerektiğini söylemiştik. Ne bizlerin sesine ne de üreticinin sesine kulak verilmediğini gördük. Çeltik fiyatını bu şekilde açıklayanların çeltik üreticisini ezerek eline ne geçecek? İthal etmek çare midir?” ifadelerini kullandı.

Tarım Risk Altında

Fındık, çeltik, soya gibi bölgenin önemli tarımsal ürünlerinin gün geçtikçe para etmediğini vurgulayan Başkan Ferda Ergün, “Bir sene fındık para ediyor sonraki sene etmiyor. Yağış alıyor sel oluyor, güneş çıkıyor kurak oluyor. Her sene istisnasız çiftçilerimiz mağdur ediliyor. Defalarca her platformda haykırdığımız gibi tekrar ediyoruz, ‘Üretmeyen bir ülkenin akıbeti batmaktır.’ Zevkle üreten, çalışkan çiftçilerimizi her geçen gün küstürüyor ve tarımdan uzaklaştırıyorlar. Yetkililerin bu durumu ciddiye alarak takip etmesi gerekmektedir” diye konuştu.


93 yaşında koronayı yendi, hastaneden alkışlarla uğurlandıÖnceki Haber

93 yaşında koronayı yendi, hastaneden al...

İş Adamı Mustafa Önal Trafik Kazasında Hayatını KaybettiSonraki Haber

İş Adamı Mustafa Önal Trafik Kazasında H...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!