YILDIZLAR HOLDİNG 19 MAYIS

Başkan Ferda Ergün ateş püskürdü: “İhanettir!”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Ferda Ergün ateş püskürdü: “İhanettir!”
Türkiye’de yeterli sayıda fındık kırma, işleme fabrikası olduğunu belirten Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, “Düzce’de ilave fındık kırma fabrikası kurmasına yardım için Ferrero’ya bu hükümetin 600 milyonluk teşvik vermesi de intihardan öte ihanettir” dedi.

2021 yılı fındık sezonunun sona ermesiyle üreticiye ve devlet yetkililerine çağrıda bulunan Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, üreticiyi mahsulünü emanetçiye vermemesi yönünde uyardı.

İHTİYACINIZ KADAR FINDIĞI PAZARA İNDİRİN

Bu yıl fındığın her zamankinden daha değerli olacağının altını çizen Başkan Ferda Ergün, “Üreticilerimizden isteğimiz, ihtiyacı kadar fındığı pazara indirsin. Geçmiş yıllarda emanetten kaynaklı yaşanan sıkıntılar göz önünde bulundurularak emanete ürün bırakılmaması üreticilerin menfaatine olacaktır. Fındıkta emanet karlı gibi gözükse de büyük risk demektir” ifadelerini kullandı.

“Okulların açılmasını, gurbetçilerin geri dönmesini kendilerine fırsat olarak gören tekelci iş birlikçiler, art niyetli fındık alıcıları hız kesmeden fiyatları TMO’nun açıkladığı 26,50 TL’nin çok altında tutarak fındık üreticisine zulüm ediyorlar” diyen Başkan Ferda Ergün, “Gübre maliyetleri, işçilik giderleri gibi  girdi maliyetleri yüzde 100 oranında artmışken, çiftçi zaten zor durumdayken, bu ne hırs? Bu ne zulüm? Sizde hiç vicdan yok mu? Çiftçi üretmezse ekonomi çöker, ekonomi çökerse siz çökersiniz. Fındık üreticisine bu eziyeti kimsenin yapma hakkı yoktur. Bu fiyatlar kabul edilemez” diye konuştu.

TEKELCİLİK ENGELLENMELİ

Serbest piyasa adı altında çalışan tekelci yapının piyasa üzerinde her türlü baskı ve oyunu oynamakta olduğunu ifade eden Başkan Ergün, “Fındık fiyatları üzerinde spekülasyon yapılmaktadır. Ferrero’nun kabuklu fındık alması ve piyasa ile oynaması engellenmelidir ve piyasa hâkimiyetine son verilmelidir. Eğer bu yapılmaz ise büyük çoğunluğu kapanan fındık sanayisinde kalan yerli firmaların da kapanmasına ve on binlerce kişinin işsiz kalmasına yol açacaktır. Milli hassasiyeti olan yerli alıcıların bu çetenin kıskacı altında fındık alamıyor olması fiyatı aşağı çekiyor. Olan hem üreticiye, hem ulusal firmalara oluyor. Elin oğlu gelmiş memleketin içinde cirit atıyor” dedi.

MİLYONLUK TEŞVİK İHANETTİR!

Fındık üreticisinin her sene serbest piyasada mağdur edildiğinin altını çizen Başkan Ferda Ergün, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Türkiye’de yeterli sayıda fındık kırma, işleme fabrikası varken, Düzce'de ilave fındık kırma fabrikası kurmasına yardım için Ferrero’ya bu hükümetin 600 milyonluk teşvik vermesi de intihardan öte ihanettir. Rekabet kurumunu göreve davet ediyoruz. Bu zulme sessiz kalmamız mümkün değildir ve kalmayacağız. Fındık üreticisini kimseye de yem ettirmeyiz. Fındık üreticisi, çiftçimiz sahipsiz değildir.”

Anahtar Kelimeler:
Terme’de hasta taşıyan ambulans kaza yaptıÖnceki Haber

Terme’de hasta taşıyan ambulans kaza yap...

Jandarma 46 kilo esrar yakaladı!Sonraki Haber

Jandarma 46 kilo esrar yakaladı!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!