YILDIZLAR HOLDİNG 19 MAYIS

Başkan Ferda Ergün: “Çiftçiyi geçen sene sel vurdu bu sene kurak!”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Ferda Ergün: “Çiftçiyi geçen sene sel vurdu bu sene kurak!”
Temmuz ayının başlamasıyla beraber bölgede yüksek sıcaklar ve su sorunları yaşanmaya başlandı. Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, Bafra’daki su kanallarından Terme’ye de yapılması gerektiğini belirtti.

Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, kurakların başlamasıyla beraber çiftçinin zor günler geçirdiğini dile getirdi. 2019 yılında sel felaketinin 2020 yılında ise kurakların çiftçiyi mağdur edeceğini belirten Başkan Ergün, kıyı kesiminde üretim yapan üreticiler için sulama kanallarının oluşturulmasını istedi.

“Yağmur yağar sel olur, güneş çıkar kurak olur”

Bölgede çiftçiler için herhangi bir altyapı oluşturulmadığının altını çizen Başkan Ergün, “İlçemizi ikiye bölen ırmağın başlangıç noktaları kurumuş durumda. Bununla berber uzun süredir bölgede yağış yok. Terme’de yağmur yağar sel olur, güneş çıkar kurak olur. Bu şekilde üretim olmaz, bu şekilde tarım olmaz. Bakınız Bafra’ya, sulama kanalları sayesinde sorunsuz bir şekilde tarımlarını devam ettiriyorlar. Yanı başımızda Yeşilırmak gibi bir avantajımız var. Terme’nin kıyı kesiminde üretim yapan üreticilerimiz için Yeşilırmak’tan kılcal su kanalları ile su takviyesi yapılabilir” diye konuştu.

Su ve elektrik alt yapısı yok

Arazisinde su sorunu yaşayan çiftinin çareyi yakınındaki su kanalına dinamo atmakta bulduğunu ifade eden Başkan Ergün, “Üretici haklı olarak mahsulünü düşünüyor. Kurak geçen bu günlerde çareyi su kanallarına dinamo atmakta buluyor ancak bu da işe yaramıyor. Çünkü dinamoyu kaldıracak bir elektrik alt yapısı mevcut değil. Durumu yetkili tüm birimlere dilekçelerimizle beraber ilettik. Samsun’un tarım değerlerinin yüzde 20 – 30’unu oluşturan Termemizdeki üreticilerimizin bu sorununun çözülmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çiftçi için tüm destekleri onaylanması gerektiğini söylediğini anımsatan Başkan Ergün, “Cumhurbaşkanımızın altında çalışan tarım yetkilileri sorunlarla ilgilenmiyor, çiftçiyi yüz üstü bırakıyorlar. Tüm görüşmelerimiz, tüm müracaatlarımız neticesinde bu sonuca ulaşıyoruz” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Terme'de pat pat kazası: 2 yaralıÖnceki Haber

Terme'de pat pat kazası: 2 yaralı

Terme’de cami avlusunda bıçaklı saldırı: 1 yaralıSonraki Haber

Terme’de cami avlusunda bıçaklı saldırı:...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!