Reklamı Geç
amazon avcılar reklam

Başkan Ferda Ergün: “Terme’de çiğ sütte büyük oyun”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Ferda Ergün: “Terme’de çiğ sütte büyük oyun”
Ulusal Süt Konseyi’nin çiğ süt tavsiye litre satış fiyatının 4,70 TL olarak açıkladığını anımsatan Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, çiğ süt toplayan kuruluşların sütün litresini 1,80 TL gibi düşük fiyatlardan aldığını açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ulusal Süt Konseyi (USK) tarafından 8 Aralık 2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 3,20 TL olan soğutulmuş çiğ süt tavsiye satış litre fiyatının (çiğ süt destek primi hariç) 4,70 TL olarak belirlendiğini çiftçilere açıklamıştı.

Çiğ süt tavsiye fiyatının arttırılmasından üreticilerin memnuniyet duyduklarını aktaran Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, tarım ve hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren üreticilerin sürdürülebilir şekilde üretime devam etmesinin son derece önemli olduğunu vurguladı.

TERME’DEKİ O KURULUŞLARA SESLENDİ

Üreticilerden gelen şikayetler üzerine konuyla ilgili incelemelerde bulunan Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, Terme’de çiğ süt toplayan kuruluşların tavsiye edilen litre fiyatının çok altında 1,8 TL gibi bir rakamdan işlem gerçekleştirdiğini iddia etti.

Çiftçi temsilcisi bir kurum olarak, bitkisel ve hayvansal üretimde tüm girdilerdeki maliyet artışlarını takip ettiklerini dile getiren Başkan Ferda Ergün, “Son günlerde üreticilerimiz süt fiyatları hakkında şikâyetlerini belirterek, Terme de çiğ süt toplayan kuruluşların Ulusal Süt Konseyi tarafından belirlenen fiyat üzerinden değil de 1,8 TL gibi çok düşük fiyatlardan çiğ süt topladığını ifade etmektedirler. Süt toplayan kurumlar 1,8 TL gibi bir fiyattan sütünü satan bir üreticinin ürününden nasıl kar edeceğini? Nasıl yem alacağını hiç düşünmüyor mu?” ifadelerini kullandı.

Çiğ süt üreticilerinin de diğer çiftçi ve üreticiler gibi girdi maliyetlerinin yükselmesinden dolayı zararda olduklarını kaydeden Başkan Ergün, açıklamasını şu şekilde tamamladı:

“Ekonomik olarak büyük sorunlarla karşılaşan üreticilerimiz, süt ineklerini kesime göndermek zorunda dahi kalıyorlar. Üreticilerin ne kadar zor şartlarda üretim yaptığını biliyoruz ve bunu her mecrada dile getiriyoruz. Burada yapılması gereken üretimde devamlılığının sağlanmasıdır. Aksi takdirde çiftçi üretimden vazgeçerse önüne geçilemez açlık sorunlarıyla karşı karşıya kalabiliriz.”


Terme'nin yeni yaşam alanı için İlk kazma vurulduÖnceki Haber

Terme'nin yeni yaşam alanı için İlk kazm...

Başkan Kılıç'tan Modern sera müjdesiSonraki Haber

Başkan Kılıç'tan Modern sera müjdesi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!