YILDIZLAR HOLDİNG 19 MAYIS

Başkan Ferda Ergün’den fındık açıklaması geldi: “Çiftçimize hayırlı olsun”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Ferda Ergün’den fındık açıklaması geldi: “Çiftçimize hayırlı olsun”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Fındık alım fiyatını yüzde 50 sağlam iç esasına göre Giresun kalite kabuklu için 22,5 lira, levant kalite kabuklu için 22 lira olarak belirledik” dedi. Fındık fiyatlarını değerlendiren Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, “Fındıkta beklenen kilogram fiyatı çiftçimize hayırlı olsun” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sonrası ekonomi gündemine dair önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bayram öncesi ekonomiyle ilişkin alınan yeni kararları sıraladı. Cumhurbaşkanı, “Fındık fiyatları sezon içinde 18, 20 lira arasında seyir etmişti. Fındık ihraç fiyatının kilogramda 5,8 dolardan 6,72 dolara yükselmesiyle ülkemiz ilave 300 milyon dolar gelir elde etti” diyerek 2020 fındık fiyatlarını duyurdu.

Açıklama Erdoğan’dan Geldi

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan fındık fiyatları ile ilgili şunları söyledi:

“Fındık fiyatları sezon içinde 18 20 lira arasında seyir etmişti. Fındık ihraç fiyatının kg'da 5.8 dolardan 6,72 dolara yükselmesiyle ülkemiz ilave 300 milyon dolar gelir elde etti. Tabi bu rakamları bilmeyenler bilseler de anlamını kavramayanlar tamamen yanlış bilgilerle milletimizin kafasını karıştırmak için uğraşıyor. Bu tür hezeyanları kenara bırakıyorum. Bizim yetki ve güç kaynağımız da milletimizdir.

Yüzde 50 sağlam iç esasına göre, Giresun kalite kabuklu fındık için toprak mahsulleri ofisimizin kilogram alış fiyatı 22,5 liradır. Levant kalite kabuklu fındık için ise kilogram 22 liradır. Ayrıca yüksek randımanlı fındık tesliminde ortalama kilogram başına 1 lira, alan bazlı mazot ve gübre desteği olarak da yine kilogram başına 2 lira destekleme ödemesi yapıyoruz. Böylece fındık üreticisinin kilogramdaki kazancını 25 ila 25,5 lira düzeyine yükseltmiş oluyoruz. Yeni fındık hasat döneminin fındık üreticilerine hayırlı olmasını diliyorum. Her alanda üreticimizin yanında yer almaya devam edeceğiz.”

“Çiftçimizi mağdur etmeyecek”

Terme Vizyon Gazetesi muhabiri İsmail Can Çam’a açıklamalarda bulunan Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, 2019 yılında da fındık fiyatını hasat öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığını anımsatarak, “Geçtiğimiz yıl bölgemizde yaşanan sel felaketi ve bu sene yaşanan kuraklık ile fındık üreticimiz ciddi sorunlarla karşılaştı. Bunu her platformda dile getirerek fındık üreticimizin sesini yetkililere duyurmaya çalıştık. Fındıkta beklediğimiz fiyat 23 ila 25 lira arasındaydı. 27 Temmuz tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı fındık kilogram fiyatları ise çiftçimizi mağdur etmeyecek. Üreticimizin yanında olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Başkan Ferda Ergün, 2020 yılı fındık hasadının ilçemize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diledi.

Anahtar Kelimeler:
Terme’de motosiklet kazası: 2 yaralıÖnceki Haber

Terme’de motosiklet kazası: 2 yaralı

Milletvekili Köktaş’tan Fındık AçıklamasıSonraki Haber

Milletvekili Köktaş’tan Fındık Açıklamas...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!