Reklamı Geç
Zeynep bastik reklam

Başkan Kılıç 2021 yılı çalışmalarını açıkladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Kılıç 2021 yılı çalışmalarını açıkladı
Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, kurumun 2021 yılında gerçekleştirdiği ve 2022 yılında gerçekleştireceği projeler hakkında Terme Vizyon Gazetesi’ne açıklamalarda bulundu.

İlçeye ivme kazandıracak ve çehresini değiştirecek projeleri hayata geçireceklerini söyleyen Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, kritik noktalara neşter vurarak sorunları kökünden çözme gayreti içerisinde olduklarını belirtti.

2021 yılında Terme’ye yapılan hizmetleri ve 2022 yılında yapılacak projeleri değerlendiren Belediye Başkanı Ali Kılıç Terme Vizyon Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, Terme’nin daha yaşanabilir hale gelmesi için yeni ve temeli sağlam projelerin takipçisi olduklarını aktardı.

2021 YILINDA NELER YAPILDI?

Terme’yi geliştirmek, güçlendirmek ve güzelleştirmek için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Başkan Ali Kılıç, geride bıraktığımız 2021 yılındaki çalışmaları değerlendirdi. Başkan Kılıç, 2021 yılı projelerini şu açıklamalarla sürdürdü:

“PANDEMİ SÜRECİNİ BAŞARIYLA ATLATTIK”

“2021 yılı insanlık için zor bir süreçti. Özellikle pandemiyle mücadele ettiğimiz o günlerde belediyemiz bünyesinde yer alan vefa destek ekiplerimiz yardıma muhtaç olan her vatandaşımızın kapısını çalarak ihtiyaçlarını giderdi. Korona virüsün pik yaptığı dönemde tam kapanma kararlarıyla bugün bu rahatlığı yaşıyoruz. Bizler de Terme Belediyesi olarak pandemi sürecini başarıyla atlattık.

YENİ BULVAR YOLU PROJESİ

5 bin metre uzunluğunda 25 metre genişliğindeki yeni bulvar yolu projesi devam etmektedir. Yeni bulvar yolu, Fenk Mahallesi, Yeni Mahalle ve Çay Mahallelerini birbirine bağlayarak Samsun – Ordu Karayolu ile buluşacak. Bin 400 metrelik kısmı tamamlanan proje bittiğinde ilçe trafiği rahatlayacak, oluşturulan yeni imar alanları ile nitelikli yapılaşmanın önü açılacaktır. Cumhuriyet Meydanı etrafında gerçekleşen aksiyonu daha geniş bir kitleye yayılması, ilçe merkezinin genişlemesine olanak sağlamak amacıyla bu projenin tamamlanmasını önemsiyoruz.

TERME ÇAYI ISLAH ÇALIŞMALARI

İlçemize büyük kayıplar yaşatan sel felaketini sona erdirecek olan Terme Çayı Islah Projesi için zemin etüt çalışmaları başladı. Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından ilçe merkezinde 2 bin metre olarak planlanan projenin yaklaşık maliyeti istimlâk ücretleri hariç 200 milyon TL’yi bulacak.

YENİ KAMPÜS ALANI

İlçe meydanına sıkışan termeyi ferahlatmak ve yeni bir kent meydanına kavuşturmak için 25 dönümlük Fiskobirlik alanı kamulaştırma çalışmaları tamamlandı. Kamu kampüsü alanı tamamlandığında ilçe yeni bir kent meydanına kavuşarak dar bir alana sıkışan kent merkezi büyüyecek.

YAŞAM ALANI VE SOSYAL TESİS

Terme MYO, Gençlik Merkezi, yarı olimpik yüzme havuzunun bulunduğu yaklaşık 10 dönümlük bir alanın yaşam merkezi haline dönüştürülmesi için peyzaj ve çevre düzenleme çalışmalarına başlanmıştır. Proje içinde ayrıca günde 18 bin aracın geçtiği Samsun Ordu Karayolu üzerinde bulunan ilçemizin en önemli lezzetleri arasında yer alan pidemizin tanıtımına katkı sağlayacak sosyal tesisimiz pide evi olarak hizmet verecektir.

(PİDE EVİ)

SERA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

İlçemizin potansiyelini daha verimli kullanmak ve istihdamı artırmak için Ahmetbey merasında Sera OSB kurmak amacıyla Samsun Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Terme Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ve Terme Belediye Başkanlığı’nın oluşturduğu heyetler arası çalışmalar devam etmektedir. Sera OSB için fizibilite çalışmaları son aşamaya gelmiş olup şimdiden 30’un üzerinde yatırımcıdan ön talep başvurusu alınmıştır. Sera OSB çalışması ile ilçemize özellikle kadın ağırlıklı 1000’in üzerinde istihdam sağlanması beklenmektedir.

İSTİRİDYE MANTARI KOMPOST ÜRETİM TESİSİ

Karacaköy Mahallesi’nde 7 bin metrekare alanda bölgenin tamamının mantar kompost ihtiyacını karşılayacak yaklaşık 3,6 milyon TL’lik istiridye mantar kompost üretim tesisi tamamlandı. İhale aşaması tamamlanmak üzere olan tesis bölge çiftçisi için önemli bir alternatif tarım seçeneği oluşturacaktır.

HASTANE VE ESKİ OTOGAR KAVŞAĞINA DÜZENLEME

Terme’deki 2 kavşakta ciddi sorunlar yaşanıyor. Bunlardan bir tanesi eski otogar kavşağı bir diğeri ise hastane kavşağı. Eski otogar kavşağının çözümü için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü ile gerçekleştirdiğimiz görüşmeler sonucunda alternatif projeler üzerine çalışmalarımız devam ediyor. Yine ilçede birçok kez ölümlü kazanın yaşandığı, halk arasında ‘ölüm kavşağı’ olarak anılan Yeni Hastane Kavşağı ile ilgili de çalışmalar süratle ilerliyor. Samsun - Ordu Karayolu üzerinde bulunan kavşak bölgesinin, bir anda 3 şeritten 2 şeride gerilemesi ve hastaneye girecek araçların da aynı şeridi kullanması durumunda bu alanda ciddi sorunlar yaşanıyor. Sorunun farkındayız. O bölgede bulunan İtfaiye istasyonunu taşıyarak yol genişletme çalışmalarımıza başlıyoruz. Çok kısa bir süre sonra hastane kavşağımızın eksiklerini tamamlayarak vatandaşlarımızın, sürücülerimizin tedirginliklerini sonlandıracağız.

GALERİCİLER SİTESİ

2. el minibüs alım satımında Türkiye pazarının yaklaşık yüzde 60’ını karşılayan Termeli oto galericilerimiz için 130 dönümlük alanda modern bir oto galericiler sitesi için arsa teminine başlanmıştır.

YENİ SANAYİ ALANLARI

Tarımsal makine üretiminde önde gelen ilçeler arasında yer alan Termemizin iş gücünü artırmak ve sanayicilerimize yeni alanlar kazandırmak için Çangallar Mahallesi’ndeki sulak arazinin sanayi alanına dönüştürülmesi için çalışmalar tamamlanmıştır.

202 KİLOMETRE YOL, 88 BİN METREKARE PARKE

Fen İşleri Müdürlüğümüzce ilçe genelinde toplam 105 kilometre beton yol çalışması tamamlanmıştır. Belediyemizce kırsal kesimler başta olmak üzere toplamda 97 kilometre sathi kaplama yol çalışması ve ilçe genelinde 88 bin metrekare beton parke yol çalışması yapılmıştır.

İLÇE JANDARMA BİNASI TAŞINIYOR

İlçe merkezinde kalmış, ihtiyacı karşılamayan ilçe jandarma binasını yıkarak mevcut hastane binasının arka tarafında bulunan alanda daha modern bir bina yapılması için imar uygulaması tamamlanmış arazi tahsisi yapılmıştır.

MİLLET BAHÇESİ YÜKSELİYOR

Çevre ve Şehircilik Bankalığı, Büyükşehir Belediyesi ve Terme Belediyesi işbirliğiyle yaklaşık 700 bin metrekare alana yapılması planlanan bölgenin etkin projelerinden bir tanesi olan millet bahçesi için etüt çalışmaları tamamlandı. Bu projemiz tamamlandığında değerli hemşehrilerimiz, denizin mavisi ile doğanın yeşili eşliğinde eşsiz vakit geçirecekler.

(YALI MAHALLESİ - LİMAN MEVKİİNDE BULUNAN ARAZİ)

VEFA EKİBİNDEN ÜSTÜN BAŞARI

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz korona virüs salgını dolayısıyla da yıl boyunca binlerce vatandaşımızın erzak ihtiyacı, yüzlerce ailenin barınma, ev eşyası, eğitim ve giyecek gibi ihtiyaçlarını karşılamayı sürdürüyor. Gönül belediyeciliği kapsamında tüm Termeli hemşehrilerimizin yanında olduk ve olmaya devam ediyoruz.

YÜZME HAVUZU HİZMETE GİRDİ

Yaklaşık 10 milyon lira maliyetle 16 bin metrekare alan içerisinde 3 bin 500 metrekare kapalı alana sahip yarı olimpik yüzme havuzumuz geçtiğimiz Temmuz ayında ilçemiz halkına ve öğrencilerimize hizmet vermeye başladı.

(OTOGAR ARKASI - FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ YANINDA BULUNAN YÜZME HAVUZU ALANI)

İMAR VE ŞEHİRCİLİK

Terme revizyon imar planı çerçevesinde Fenk, Çay, Yeni Mahalle, Cumhuriyet, Elmalık ve Bahçelievler Mahallelerimizi kapsayan yaklaşık 2 bin dönüm alanda imar uygulaması tamamlanmıştır. Evci, Sakarlı, Akçay, Gökçeağaç Mahallelerinde revizyon imar planı çalışmaları ise önümüzdeki ay Büyükşehir Belediye Meclisi’nden geçerek tamamlanması beklenmektedir.”


Terme'de istihdam seferberliğiÖnceki Haber

Terme'de istihdam seferberliği

Terme’de hafif ticari araç takla attıSonraki Haber

Terme’de hafif ticari araç takla attı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!