YILDIZLAR HOLDİNG 19 MAYIS

CHP’li İbrahim Yavuz’dan Başkan Ali Kılıç’a sert çıkış: “55 yalan!”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP’li İbrahim Yavuz’dan Başkan Ali Kılıç’a sert çıkış: “55 yalan!”
İlçeye vaat edilen projelerin hayata geçirilmediğini belirten CHP Terme İlçe Başkanı İbrahim Yavuz, Belediye Başkanı Ali Kılıç’ı sert eleştirdi. AK Parti’nin proje vaatlerini, ilçenin sel, yol, istihdam ve alt yapı sorunlarına değinen Başkan Yavuz, “Hastane kavşağını genişletemeyen zihniyet, ırmağı genişletmek yerine önce başkanı olduğu halkın çıkarlarını korumalı halkın refahını arttırmaya çalışmalıdır” dedi.

Yerel seçim sürecinde AK Parti ailesinin gerçekleştirdiği mitinglerde seçmene verilen vaatlerin hayata geçirilmediğini aktaran CHP Terme İlçe Başkanı İbrahim Yavuz, Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç’a sert eleştirilerde bulundu.

2019 Nisan ayından itibaren başkanlık görevini yürüten Ali Kılıç’ın ve ekibinin avam siyaseti yüzünden Terme ve Termelilere zulüm haline geldiğinin altını çizen Başkan İbrahim Yavuz, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Terme halkının gözünün içine baka baka ‘55 proje’ vaat eden AK Partili Alı Kılıç ve ekibinin siyaseti doğrulardan uzak, riyaya hizmet eden, kibir dağlarına bulut olmuş bir hal almıştır.

Geçen iki buçuk yıl boyunca, rüşvet, yolsuzluk ve tutulmayan sözler ile laf kalabalığı yapmayı çok iyi başaran Ali Başkan’ın, Terme ve Terme halkına pazarlayacak tek bir söylemi ve eylemi kalmamıştır. Uluslararası basında bile haber konusu olan Termeli Bahattin’i tanımayan bir Allah’ın kulu kalmamışken, Başkan Ali bu rüşvet ve yolsuzluk konusunda kaçak dövüşmeyi tercih etmiştir. Vaatleriyle Terme’yi geliştirecek, halkın refahını yükseltecek Başkan Ali’nin başarısızlığı sonucunda gelinen noktada mahalle aralarında yolda yürümek mümkün değildir, araçlar yollarda oluşan çukurlardan kaçmaktan ilerleyememektedir. Yapılan plansız yol-kaldırım, güzergâh değişiklikleriyle trafik yoğunluğu artarken, ilçe içerisinde başıboş gezen sokak hayvanları yüzünden geceleri sokağa çıkılamayacak bir hale gelmiştir. İlçemizin ismini değil Samsun Türkiye sathında ‘ayıplı ilçe’ olarak söz ettirmeyi başarmıştır.

VAAT ORTAKLARI ORTADAN KAYBOLDU!

Seçim sathı mahallinde saray eşrafından yanına aldığı ve Terme’de gezdirdiği vaat ortakları da ortalıktan kaybolmuş, olan Terme’ye olmuştur. Seçim otobüsü üzerinden Organize Sanayi Bölgesi açmaya kalkan saray eşrafı ve Başkan Ali, seçildikten sonra OSB’nin adını dahi anamamıştır. Adını andı ise de her zamanki gibi hamaset yapmış, tek bir çivi çakamamıştır. Çünkü gündemi ve odaklandığı siyaset anlayışı her başlıkta yetersiz kalmıştır. ‘Bir iş, başındaki adamın büyüklüğünü geçemez’ sözünü Terme halkına göstermiştir.

“55 YALAN”

55 projenin birini yaptı desek yine olmuyor. Terme Kapalı Pazar Yeri’ne yaptığı çorba çeşmesinden çorba değil, kendisi gibi ancak hava akmaktadır. Pazar yerinde, kışın ayazında yerlerde sebze satan 70 yaşındaki Fatma analarımıza bir tas çorbayı bile organize edememiştir.

Toplantıdan toplantıya savrulan Başkan Ali, kapalı kapılar ardında gerçekleştirdiği görüşmeleri, Ankara’ya yaptığı günü birlik ziyaretleri kendi sosyal medya hesaplarından bile tam anlamıyla yayınlamaktan imtina ederken ‘ilçemize yapılacak olan yatırımlar’ diye söz ettiği ziyaretlerin hepsinin bireysel poz vermekten ibaret olduğunu biliyor ve izliyoruz.

İzlenilen siyaset doğrultusunda diğer şehirlerde de yapılan ve yapılmaya devam edilen şanlı bayrağımızın nişanesini Belediyenin kısıtlı bütçesine rağmen ilçe meydanın, yaparak her zamanki gibi hamasetten geri durmamıştır. Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan bayrak figürasyonu ve proje kapsamındaki diğer çalışmalarla beraber bu proje Terme halkının 499 bin lirasına mal olmuştur. İlçemiz meydanına bir değer katılacaksa, bu para harcanacaksa Terme ile özdeşleşmiş figürlerin yapılması daha uygun olurdu.

ÖLÜM KAVŞAĞINA ÇÖZÜM ÜRETİLEMEDİ

Hastane kavşağımız ‘ölüm kavşağı’ olarak anılırken bir kavşağı genişletmeyi bile beceremeyen ya da birilerine göz yuman Başkan Ali, ırmağı genişletme hevesiyle Terme esnafının ‘karabasanı’ olmuştur. Irmak kenarındaki esnafın tüm alternatif iş yerlerinin kiraları Başkan Ali’nin makam odası gibi lüks hale gelmiş, fahiş kira artışlarından söz edilmeye başlanmıştır. Belirsizlik esnafı perişan ederken, Başkan Ali’nin halkın düştüğü durum umurunda bile değildir. Hastane kavşağını genişletemeyen zihniyet, ırmağı genişletmek yerine önce başkanı olduğu halkın çıkarlarını korumalı halkın refahını arttırmaya çalışmalıdır.

Belediyenin çatısına çıkıp işi olmadığı için intihara kalkışan vatandaşı gazetelere boy boy fotoğraflar verip işe alan Ali Başkan, 6 ay sonra ise ‘bütçe olmadığı’ gerekçesiyle 11 işçiyle beraber intihara kalkışan şahsı işten çıkarmıştır.

Halifemiz Hz Ali’nin dediği gibi; İnsanlara faydası olmayanları ölülerden sayın gitsin.”

Anahtar Kelimeler:
Bahattin K.’ye ‘rüşvet’ten 4 yıl 2 ay hapis ve tahliyeÖnceki Haber

Bahattin K.’ye ‘rüşvet’ten 4 yıl 2 ay ha...

Terme’den 3 ilçeye her gün 10 bin 500 öğrenciye sıcak aşSonraki Haber

Terme’den 3 ilçeye her gün 10 bin 500 öğ...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!