YILDIZLAR HOLDİNG 19 MAYIS

“Çocuklarımızın eğitim yuvaları ne kadar hijyenik?”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Çocuklarımızın eğitim yuvaları ne kadar hijyenik?”
Yüz yüze eğitime geçilmesiyle birlikte Terme’deki okullarda hijyen konusunda eksik kalındığını kaydeden Gelecek Partisi Terme İlçe Başkanı Hacı Bilal Aslan, “Bazı okullara temizlik elemanlarının İŞKUR üzerinden yeni alındığını, alınan bu personelin de mevcut okul sayılarından az ve yetersiz olduğunu görmekteyiz” dedi.

Korona virüs salgınının tüm dünyayla beraber ülkemizde de görülmesiyle birlikte yüz yüze eğitime ara verilmesi alınan ilk tedbirler arasında yer alıyordu. 2021 – 2022 eğitim öğretim yılında yüz yüze eğitime geçilmesiyle birlikte öğrenciler ve veliler tedirginliklerini saklayamıyorlar.

TEMİZLİK PERSONELİ SAYISI YETERSİZ

Covid vakalarının artışa geçtiği bugünlerde ise yüz yüze eğitime devam eden öğrencilerin güvenli ve hijyenik bir ortamda eğitim ve öğretim görmesi için alınan tedbirlerin yetersiz olduğunu ifade eden Gelecek Partisi Terme İlçe Başkanı Hacı Bilal Aslan, “Bilindiği üzere pandemi dolayısıyla temizlik, hayatımızda eskisinden daha önemli bir yer teşkil etmektedir. Günlük hayatta olduğu gibi okullarda da öğrenciler için maske ve dezenfektan gibi tedbirlerin alındığını görüyoruz ancak okulların temizlenmesi ve dezenfekte edilmesi hususunda yeterli personelin olmadığını ve çalışmaların yetersiz kaldığını da müşahede ediyoruz” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yeni eğitim öğretim yılının 6 Eylül’den itibaren başlayacağının açıklanmasına rağmen ilgili kurumların temizlik konusunda geç ve eksik kaldığının altını çizen Başkan Aslan, “Geçen sene caddeleri yıkayan, boş okulları dezenfekte eden ilgili mercilerin hazırlıklarını bir ay önceden yapıp gerekli tedbirleri alması gerekirken bazı okullara temizlik elemanlarını İŞKUR üzerinden yeni aldığını, alınan bu personelinde mevcut okul sayılarından az ve yetersiz olduğunu görmekteyiz” diye konuştu.

“Bunun sebebi etki ve yetki sahiplerinin duyarsızlığı mıdır? Yoksa hükümetin İŞKUR ya da Milli Eğitim Bakanlığı’na yeterli kaynağı aktarmaması mıdır?” diyen Hacı Bilal Aslan, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Sebebini bilemiyoruz ama 2023’te aya gitme planları yapılan ülkemizde çocuklarımızı emanet ettiğimiz okullarımızın durumu böyle olmamalıdır. Okullarımızda gerekli tedbirlerin alınmayıp fiziki şartlarda hijyenin sağlanamaması halinde vaka sayıları artmaya devam edecek. Zaten süreç boyunca okullarından uzak kalan öğrencilerimiz bir kez daha yüz yüze eğitim ve öğretim faaliyetlerinden mahrum kalacaklardır.

Bugün okullarımızda en önemli konu okullarımızın hijyen açısından gerekli şartları taşıması olmalıdır. Alınan önlemlerin yetersizliği çocuklarımız, öğretmenlerimiz ve personellerimizin sağlığının riske atılması demektir.

Bu minvalde okullarımızda büyüklüğüne yada öğrenci sayısına göre temizlik personeli sayısı arttırılmalı, en azından hafta sonları bütün okullarımız dezenfekte edilmelidir. Bu hususta hassas davranılıp gerekli hijyenik şartların oluşturulması etki ve yetki makamlarından veliler olarak temenni ve beklentimizdir.”

Anahtar Kelimeler:
Kontrolden çıkan otomobil durağa çarptıÖnceki Haber

Kontrolden çıkan otomobil durağa çarptı

Terme Belediyesi 2022 Mali Bütçesi kabul edildiSonraki Haber

Terme Belediyesi 2022 Mali Bütçesi kabul...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!