Reklamı Geç
Zeynep bastik reklam

DSİ’nin Samsun yatırımları arasında Salıpazarı Barajı yok!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DSİ’nin Samsun yatırımları arasında Salıpazarı Barajı yok!
Devlet Su İşleri (DSİ) 7. Bölge Müdürlüğü’nün Samsun’daki 47 projedeki yatırımlarının toplam maliyeti 6 milyar 649 milyon 261 bin 728 TL. Terme, Salıpazarı ve Çarşamba ilçelerini tehdit eden sel baskınlarına karşı yapılması planlanan Salıpazarı Barajı ise devam eden projeler arasında açıklanmadı.

DSİ 7. Bölge Müdürlüğü’nün Samsun’da 44’ü tarım, 3’ü hizmet olmak üzere 47 projesinin toplam tutarı 6 milyar 649 milyon 261 bin 728 TL. Projelerin 26’sının yapımına devam ediliyor, 1 proje de ise ihale aşamasına gelindi.

“7 BİN 693 DEKAR ZİRAİ ALANIN SULANMASINA HİZMET EDECEK”

19 Mayıs Barajı Sulaması Projesi’nin toplam maliyeti 549 milyon 764 bin TL. 2020 yılında başlanılan projenin şu ana kadar yüzde 29’u tamamlandı. 7 bin 693 dekar alanın sulanacağı proje dahilinde 19 Mayıs Barajı tamamlandı ve işe ait uygulama projeleri hazırlandı. Proje, 7 bin 693 dekar zirai arazinin sulanmasına hizmet edecek. Muhtelif cins ve çaplarda yaklaşık 106 km boru döşendi. Kamulaştırma işlemleri, işletme bakım yolu, sanat yapısı ve boru montaj imalatları devam ise devam ediyor.

PROJELER ARASINDA SALIPAZARI BARAJI YER ALMIYOR

DSİ’nin Samsun’daki yatırım programı kapsamında Terme, Salıpazarı ve Çarşamba ilçelerini tehdit eden sel baskınlarına karşı yapılması planlanan Salıpazarı Barajı ise devam eden projeler arasında açıklanmadı.

Geçtiğimiz yıllarda bölgedeki şiddetli sağanak yağışlar sonucu oluşan sel felaketinde Terme, Çarşamba ve Salıpazarı ilçelerinde can ve mal kayıpları yaşanmıştı. Sel felaketi sonrası siyasetçiler bölgede yaptığı incelemelerde bölgeyi sel sorunundan kurtaracak Salıpazarı Barajı projesinin müjdesini vermişlerdi ancak aradan geçen yıllara rağmen baraj projesinde bir adım atılamadı. Kış aylarındaki aşırı yağışların yanı sıra yaz mevsimlerinde de şiddetli sağanaklar karşısında can ve mal güvenliğinden tedirgin olan vatandaşlar baraj ile ilgili çalışma bekliyor.

Anahtar Kelimeler:
Başkan Kılıç’tan 4 mahalleye su müjdesiÖnceki Haber

Başkan Kılıç’tan 4 mahalleye su müjdesi

Başkan Kılıç’tan yeni yaşam alanında incelemeSonraki Haber

Başkan Kılıç’tan yeni yaşam alanında inc...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!