YILDIZLAR HOLDİNG 19 MAYIS

Dünyada olmayan Terme’de oldu: Bina üzerinden yol geçirecekler!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dünyada olmayan Terme’de oldu: Bina üzerinden yol geçirecekler!
Terme Çayı’nın ıslahı projesi kapsamında vatandaş bir şok ile daha karşılaştı. Bölgedeki kamulaştırma çalışmalarına ilave olarak ırmağın her iki tarafında 7’şer metrelik yol konularak yapılan imar tadilatı tepkilere neden oldu. Vezirköprü’de yaşanan olayları örnek gösteren vatandaşlar, “Tepkiler büyüyecek” dedi.

Geçtiğimiz yıllarda bölgede yaşanan sel felaketinin ardından mevcutta 40 metre olan Terme Çayı’nın genişletilerek 80 metreye çıkartılması kararlaştırılmıştı. Terme Çayı’nın 80 metreye genişletilmesi projesiyle birlikte ırmak kenarında bulunan yapılar ‘riskli bölge’ adı altında kayda geçerek kamulaştırılma kararı alınmıştı. Bu kararla beraber mülk sahipleri ve esnaflar Terme Belediyesi’ne, Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne ve proje sorumlusu Devlet Su İşleri’ne (DSİ) tepki göstermişlerdi.

BİNA ÜZERİNDEN YOL GEÇİRECEKLER!

Mülk sahipleri kamulaştırmadan dolayı mağduriyet yaşarken, Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde gündeme gelen ilgili projedeki değişiklikle bir şok daha yaşadılar. Irmağın 80 metreye genişletilmesi planlanırken yeni alınan kararla birlikte ırmak kenarında 5 metre üzerinde yol/kaldırım yapılacak. Mecliste gündeme gelen kararla birlikte, istimlâk kapsamında olmayan binaların üzerinden yol imarı açılmış oluyor.

MECLİSTE 2 ÜYE ‘RET’ VERDİ

Mecliste gündeme alınan konuyla ilgili olarak yapılan oylamada Saadet Partisi İl Meclis Üyesi Hüseyin Kaya ve İYİ Parti İl Meclis Üyesi Ali Alper ‘ret’ oyu kullandı. Yapılan oylama 2 ret oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.

İlgili imar değişikliği oylaması ise kayıtlara şu şekilde geçti:

“Terme ilçesi sınırlarında, DSİ 7. Bölge Müdürlüğü’nün görüşü doğrultusunda, Terme Çayı güzergahının imar planlarına işlenmesine ilişkin; 1 /5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği ve 1 /1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği hazırlanmıştır.

Söz konusu 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği, 1 /1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ve plan açıklama raporu, 3194 Sayılı İmar Yasasının 8b ve 5216 Sayılı Yasa’nın 7b ve 7c Maddeleri uyarınca, Büyükşehir Belediye Meclisinin 13.08.2021 tarihli toplantısında, işaretle yapılan oylama sonucu mevcudun 2 ret ( Hüseyin Kaya, Ali Alper) oy çokluğu ile kabul edilmiştir.”

“TEPKİLER BÜYÜYECEK”

Yaşanan gelişme sonrası şaşkın ve öfkeli olan mülk sahipleri ve esnaflar tepkilerini şu şekilde dile getirdi:

“Zamanında iznimizi almışız, yapımızı inşa etmişiz, vergimizi vermişiz hiçbir sorunla karşılaşmamışız. Şimdi ise sel tehlikesi neden gösterilerek ırmak genişletme kararı aldılar. Burada yaşayan aile mağdur, burada iş yapan esnaf mağdur, buradaki mülk sahibi mağdur. Kimseye ‘Sana şurada barınma imkanı, şurada iş yapma imkanı sunuyoruz’ denilmiyor. Bir karar çıkartılıyor ve yüzlerce vatandaş sokağa davet ediliyor. 6a maddesi kapsamında ederinin çok çok altında bir kamulaştırma söz konusu. Vatandaş zaten ona da ses çıkartamıyor. Bir de üstüne binaların üzerinden imar açarak yol geçirecekler. Böyle iş olmaz, böyle gönül belediyeciliği, böyle devlet idaresi olmaz. Mağduriyetten başka bir şey inşa etmiyorsunuz. Daha 1 hafta önce benzer konulardan dolayı Samsun’un Vezirköprü ilçesinde vatandaş isyan ederek belediyeyi taşladı. Tepkiler büyüyecek. Terme’yi böyle rezilliklerle tarihe geçirmeyin. Yapılacak projeye sesimizi çıkartmıyoruz, mağduriyetimizi anlayın istiyoruz.”

Anahtar Kelimeler:
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun’a gelecekÖnceki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun’a gelecek

Terme’de ‘dur’ ihtarına uymayan sürücü polise çarptıSonraki Haber

Terme’de ‘dur’ ihtarına uymayan sürücü p...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!