Reklamı Geç
amazon avcılar reklam

Fındık üreticilerine tarım sigortası uyarısı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fındık üreticilerine tarım sigortası uyarısı
Tarım arazilerinde zirai don tehlikesinin devam ettiğini söyleyen Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, özellikle fındık üreticilerini tarım sigortası yapmaları gerektiğini açıkladı.

Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, üreticileri zirai don, fırtına, heyelan ve kuraklık riskine karşı Tarım Sigortaları Havuzu’na (TARSİM) arazilerini sigortalatmaları gerektiğine dikkati çekti. Bölgenin önemli geçim kaynakları arasında bulunan fındıkta zirai don riskinin sürdüğünü söyleyen Başkan Ferda Ergün, sigorta yapmak isteyen üreticilerin 28 Şubat’a kadar başvuruda bulunabileceğini kaydetti.

Tarım sigortalarının bölgede büyük önem arz ettiğini belirten ve geçmiş zamanda çeşitli faktörlerle mahsulü zarar gören üreticinin bahçesinde sigortası olmadığı için hasarını karşılayamadığına dikkati çeken Başkan Ferda Ergün, “Üreticilerimizi bu konuda dikkatle uyarıyoruz. Tarım sigortası fuzuli bir işlem değil, çiftçinin garantörüdür. Geçmiş dönemlerde bölgemizde gerçekleşen afetlerde üreticinin zararı milyonlarca liraya ulaştı, sigortası olmayanlar zarar uğradılar. Öte yandan ekolojik sistemin değişime uğramasıyla birlikte mevsimlerde değişimler görülmektedir. Bu da mahsul için tehditleri beraberinde getiriyor. Hiçbir çiftçimizin tarım sigortası ihmal etmemesi gerekmektedir. Tüm çiftçilerimizi 28 Şubat’a kadar tarım sigortalarını yapmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.


Terme’de 4 hırsız tutuklandıÖnceki Haber

Terme’de 4 hırsız tutuklandı

Fransa’dan gelen gurbetçi depremzedelere yardım gönderdiSonraki Haber

Fransa’dan gelen gurbetçi depremzedelere...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!