YILDIZLAR HOLDİNG 19 MAYIS

Jandarmadan ‘tarım araçlarının kazalarının’ azaltılmasına yönelik proje

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Jandarmadan ‘tarım araçlarının kazalarının’ azaltılmasına yönelik proje
Terme İlçe Jandarma Komutanlığı, tarım aracı kullanan sürücülere trafik kazalarına karşı dikkatli olmaları konusunda afişli uyarıda bulundu. Gerekli güvenlik ekipmanlarını tamamlamayan sürücülere cezai işlem uygulanacağı belirtildi.

Samsun İl Jandarma Komutanlığı tarafından konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamaya göre, son beş yılda toplam 2 bin 486 trafik kazasında 102 kişi öldü, 5 bin 21 kişi de yaralandı. Tarım araçlarının karıştığı 284 trafik kazasında ise 35 kişi hayatını kaybetti, 515 kişi yaralandı. Kazalara karışan tarım araçlarının çoğunluğunu traktör ve pat-pat olarak tabir edilen araçların oluşturduğu, kazaların genellikle yoldan çıkma, devrilme ve sabit cisme çarpma şeklinde meydana geldiği görüldü.

DENETİMLER ARTARAK DEVAM EDECEK

Tarım araçlarının karıştığı trafik kazalarının engellenmesine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında Terme İlçe Jandarma Komutanı Eren Dede, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nü ve Terme Ziraat Odası’nı ziyaret ederek konuyla ilgili bilgi paylaşımında bulundu.

Ocak ayı içinde, “Tarım araçlarında teknik eksikliklerinin giderilmesi, işaret levhalarının taktırılması ve devrilmeye karşı koruyucu çerçevelerin kullanımının yaygınlaştırılması” konularında hazırlanan bilgilendirme mesajları tarım aracı kullanıcısının cep telefonuna gönderildi. Mesajda, vatandaşların araçlarındaki eksiklerini gidermek için harcayacakları paranın, “Ne ödeyecekleri trafik cezalarından ne de hayatlarından daha önemli olduğu” bilinciyle hareket edip eksiklerini en kısa zamanda tamamlamaları gerektiği hatırlatıldı. Ayrıca Jandarma Trafik Timlerince yapılan denetim ve kontrollerin artırılarak devam edileceği kaydedildi.

Tarım araçlarında bulunması gereken güvenlik ekipmanlarının tamamlanmaması halinde kolluk kuvvetleri tarafından sürücülere cezai işlem yaptırılacağının vurgulandı.


Terme’de Sağlık Çalışanları AşılanıyorÖnceki Haber

Terme’de Sağlık Çalışanları Aşılanıyor

Termeli Uzman Çavuş İntihar EttiSonraki Haber

Termeli Uzman Çavuş İntihar Etti

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!