YILDIZLAR HOLDİNG 19 MAYIS

Milletvekili Hancıoğlu: “Yerel medya, demokrasinin temel taşı”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Milletvekili Hancıoğlu: “Yerel medya, demokrasinin temel taşı”
CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Terme Vizyon Gazetesi’ni ziyaret ederek ilçenin ve yerel medyanın sorunlarını değerlendirdi.

Terme’de ihtiyaç sahipleri için hizmete açılan Derman Çarşısı’nın açılış törenine katılan CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Terme Vizyon Gazetesi’ne de ziyarette bulundu.

Geçen sene ilçede yaşanan sel felaketlerini anımsatarak bölge için büyük maddi kayıplara yol açtığına değinen Milletvekili Hancıoğlu, “Her sene aynı korkuyla yaşayan vatandaşlar artık malına, mülküne, tarımsal ürününe zarar gelmesini hazmedemiyor. Geçen sene 2 defa büyük sel felaketiyle karşılaşmış Terme’de hala tedbirler alınmamış, vatandaş yüz üstü bırakılmış durumda” diye konuştu.

“Yerel Medya, Demokrasinin Temel Taşı”

Türkiye genelinde olduğu gibi Samsun ve ilçelerindeki basın kuruluşlarının da zorlu süreçten geçtiğinin altını çizen Milletvekili Hancıoğlu, “Yerel medya ilçedeki, ildeki, bölgedeki sorunları gündeme taşıyan, kamu yararına hizmet veren basın organlarıdır. Yerel medya demokrasinin temel taşıdır. Ne yazık ki yerel medya günümüzde ötelenmiş, yandaş medyalara değer verilmeye başlanmıştır” ifadelerini kullandı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren Terme Vizyon Gazetesi İmtiyaz Sahibi Caner Çam, milletvekillerinin, ilçe siyasilerinin ve sivil toplum kuruluşlarının Terme’ye sahip çıkması gerektiğini vurguladı.

“İlçedeki Yandaşları Zamanla Göreceğiz”

Yerel medyanın yaşadığı zorlukları sıralayan İmtiyaz Sahibi Caner Çam, konuşmasını şu şekilde tamamladı:

“Özellikle geliştikçe tehlikeli hale gelen sosyal medya ile başa baş mücadele eden yerel medyanın yandaşlarla da ciddi sorunları oluyor. Türkiye tarihinde yaklaşık 40 sene öncesinde ortaya çıkan ‘yandaş’ kavramının günümüzde adam kayırmaktan başka bir anlamı yok. Bunu ilçe bazında değerlendirdiğimizde ise ilçe siyaseti ile yandaş medyacılar arasındaki bağı önümüzdeki süreçte göreceğiz. Ayrıca, devletin yerel medyaya tam destek sağlaması durumunda yandaşlık kavramının ortadan kalkacağı da aşikârdır.”


LGS öncesi deneme kitapçıkları yakıldıÖnceki Haber

LGS öncesi deneme kitapçıkları yakıldı

Termeli iş adamı vefat ettiSonraki Haber

Termeli iş adamı vefat etti

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!