YILDIZLAR HOLDİNG 19 MAYIS

Mustafa Polatcan: “Herkes üzerine düşeni yapmalı!”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mustafa Polatcan: “Herkes üzerine düşeni yapmalı!”
Korona virüs salgınına karşı alınan ekonomik ve sosyal tedbirleri değerlendiren Yaşar Group CEO’su Mustafa Polatcan, “Salgının kontrole alınma süreci uzarsa asıl o zaman ciddi finansal problemlerle karşı karşıya kalacağız” dedi.

Çin’de başlayarak tüm dünyaya yayılan ve Türkiye’de de ciddi mücadele verilen korona virüs salgına karşı tedbirler sıkılaştırılıyor. Korona virüs salgınına karşı devletin aldığı tedbirleri değerlendiren Yaşar Group CEO’su Mustafa Polatcan, yalnızca sokağa çıkma yasaklarıyla salgının bitmesinin mümkün olmadığını kaydetti.

Sokağa çıkma yasakları öncesinde ve sonrasında 30 büyükşehir ve Zonguldak illerinde büyük kalabalıkların tekrar sokaklarda görüldüğünün altını çizen Polatcan, yetkililerin aldığı tedbirlerin yanı sıra vatandaşlarında dikkatli olması gerektiğini ifade etti.

50 yılı aşkın bir zamandır Türkiye'nin en büyük pirinç ve çeltik işleme makineleri üreticisi olan ve 45’ten fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren Yaşar Group ayrıca gıda ve inşaat sektörlerinde de faaliyet gösteriyor. Bugünlerde birçok sektörün zor günler geçirdiğini belirten şirketin CEO’su Mustafa Polatcan, salgın nedeniyle vatandaşın stok yapmaya başladığını bu nedenle gıda sektöründe kapasite artırımı gözlendiğini ve buna bağlı olarak da makine taleplerinin devam ettiğini söyledi.

Bankalar para transferlerinde problem çıkarıyor

Salgın nedeniyle ihracatlarda aksamalar meydana geldiğini hatta bazı ülkelerde bankaların para transferlerinde problem çıkardığını belirten Polatcan, dünyanın kabuğuna çekildiğini vurgulayarak şunları söyledi;

“Tüm dünyada baş gösteren salgın nedeniyle çalışmalar yavaşladı hatta bazıları tamamen durdu. Bu da ekonomide ciddi bir düşüşü beraberinde getirdi. Biz ihracat yapan bir firmayız. Ancak bu süreçte müşterilerle gidiş gelişlerimiz tamamen kesildi. Ayrıca bazı ülkelerde bankalar önlem amacıyla para transferinde problemler çıkarmaya başladılar.  Dünya kabuğuna çekildi herkes kendi başının çaresine bakma derdinde.”

Yatırımları erteleme söz konusu değil

Yatırımlarda herhangi bir askıya alma durumunun söz konusu olmadığına dikkati çeken Polatcan, “Korona virüs sürecinde sosyal mesafe nedeniyle kapasitemizi yarıya düşürmek zorunda kaldık. Personelimize dönüşümlü olarak izinler veriyoruz. Bu nedenle çalışmalarımız yavaşladı. Fakat bu süreç boyunda gündemimizde yatırımları erteleme gibi bir durum söz konusu değil. Belki personel azlığı nedeniyle bitiş tarihinde oynamalar olabilir ama biz Samsun’da yeni açacağımız imalat hattını hedeflediğimiz gibi bu yılın sonunda bitirmeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Krizlere hazırlıklıyız

Yaşar Group olarak ekonomik anlamda bir bunalmanın hâlihazırda baş göstermediğini aktaran Polatcan 30 yıllık tecrübesinin getirisi olarak krizlere hazırlıklı olduğunu ifade etti. Polatcan, “Şu an ki süreçte şirket olarak bir bunalıma girmiş durumda değiliz.  Çünkü kredi veya borçlanma yoluyla büyümeyi hiçbir zaman prensip edinmedik. Kendi sermayemiz ve öz kaynaklarımızla büyüdüğümüz için günü gelmiş ödenmesi gereken borçlarımız da yok.  Bu tarz krizlere de bir nebze olsun hazırlıklıyız. Bu nedenle şu an için şirketimiz herhangi bir finansal zorluğa girmedi” diye konuştu.

Ülke koşullarını zorlayan bu süreçte herkesin üzerine düşeni yapması gerektiği konusunda telkinde bulunan Polatcan, devletin olduğu kadar vatandaşlarında sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini aksi takdirde hem sağlık hem ekonomik anlamda ciddi problemlerin baş göstereceğini belirterek şöyle konuştu;

“Bu süreçte herkes üzerine düşen görevleri yapmalı. Bireyler kendi sorumluluklarını bilip ona göre hareket etmeli. Sadece sokağa çıkma yasaklarıyla bu salgını bitirmek mümkün değil. Ben inanıyorum ki haziran sonu gibi çare bulunacak ve eylül ayına her şey tekrar rayına oturacak. Ancak salgın kontrol altına alınamaz ve süreç uzarsa asıl o zaman ciddi finansal problemlerle karşı karşıya kalacağız.”


4 Günlük Yasağın Detayları Açıklandı!Önceki Haber

4 Günlük Yasağın Detayları Açıklandı!

4 Gün Boyunca Nereler Açık Olacak? Kimler Sokağa Çıkabilecek?Sonraki Haber

4 Gün Boyunca Nereler Açık Olacak? Kimle...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!