YILDIZLAR HOLDİNG 19 MAYIS

Samsun'da 110 bin sazan suya bırakıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Samsun'da 110 bin sazan suya bırakıldı
Samsun Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” kapsamında Samsun göl ve göletlerine 110 bin adet sazan yavrusu bırakıldı.

Samsun’da Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi kapsamında Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü tesislerinde üretilen sazan balığı yavrularından 110 bin adedi göl ve göletlere bırakıldı.

Göl ve göletlerin balıklandırılması projesine ilişkin açıklamalarda bulunan Samsun Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam, su kaynakları korumak, su ürünlerinin sürdürülebilirliğini sağlamak ve amatör balıkçılık turizmine katkıda bulunmak istediklerini ifade etti.

Projeye Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin de büyük önem verdiğini anımsatan Müdür İbrahim Sağlam, “Kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşlarımızın kaliteli, ucuz ve sağlıklı gıda ihtiyaçlarının karşılanması, ticari ve sportif amaçlı balıkçılığın desteklenmesi, su ürünleri kaynaklarının sürdürülebilir kullanılması ve kaynaklarımızın gelecek nesillere aktarılması için, su ürünleri kaynaklarımızı balıklandırmaya devam ediyoruz” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Terme'de saman yüklü minibüs yandıÖnceki Haber

Terme'de saman yüklü minibüs yandı

Terme’de korkutan sazlık yangınıSonraki Haber

Terme’de korkutan sazlık yangını

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!