‘Sarı Çocuk’ ceketini çıkardı! İbrahim Yavuz’dan provoke iddialarına sert çıkış

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
‘Sarı Çocuk’ ceketini çıkardı! İbrahim Yavuz’dan provoke iddialarına sert çıkış
CHP’yi kirli siyasete çekmek isteyenlerin iddialarını yalanlayan CHP Terme Belediye Başkan adayı İbrahim Yavuz sert çıkışta bulundu. Konuşması sırasında ‘ceketini çıkar İbrahim Yavuz’ diyen vatandaşların coşkusuna ortak olan ‘Sarı Çocuk’, “Yüz kızartıcı suçlarda, rant peşinde koşanlarda onlarda” dedi.

Terme’nin Yenidoğan Mahallesi ve Yunus Emre Mahallesi’nde gerçekleştirdiği halk buluşmasında CHP Terme Belediye Başkan adayı İbrahim Yavuz’a sevgi seli oluştu. ‘Sarı Çocuk’ mahlasıyla sloganların yükseldiği etkinlik alanına partililerle ve eşi Esra Yavuz ile birlikte gelen İbrahim Yavuz, yaklaşık 2 bin kişi tarafından karşılandı.

“MUHTAÇ OLDUKLARI HALKI TEHDİT ETMEKTEN VAZGEÇMİYORLAR”

Muhalefet partisinin seçilmesi durumunda ilçeye hizmet gelmesi noktasında vatandaşlara tehditkâr söylemlerde bulunulduğunun altını çizen Yavuz, “Muhtaç oldukları halkı tehdit etmekten vazgeçmiyorlar. Belediye hizmetleri Ankara’dan ya da parti genel merkezlerinden gelmez. Önceki dönemde de yaptıkları gibi bu dönemde de ‘İktidar partisi olmazsa hizmet, yatırım alamazsınız’ gibi söylemlerde bulunuyorlar. 2019 yerel seçimlerinde de aynı ağız vardı. O günden bu güne Terme’de ne değişti? Kimse bizim hemşehrilerimize böyle tehditkâr konuşamaz. Siyasete yakışır davranış değildir” şeklinde konuştu.

Terme’nin son 25 yıldır iktidar partisi tarafından yönetildiğini ancak buna rağmen ilçenin gelişmesi noktasında bir arpa boy alınamadığını kaydeden İbrahim Yavuz, her dönem aynı vaatlerle seçmenin kandırıldığını belirtti.

MAĞDUR EDEBİYATIYLA SEÇİM KAZANILMAZ

İktidar partisinin dörtyol mevkiinde gerçekleştirdiği halk buluşmasında kendilerine karşı kirli algı girişiminde bulunulduğunu vurgulayan Yavuz, “Çıktıkları ‘koltuk kapmaca’ seçiminde kaybedeceklerini anladıkları andan beri kirli algı peşinde koşuyorlar” diyerek seçmenin ucuz söylemleri artık kabul etmediğini ifade etti.

Terme’deki sorunları ve çözümlerini konuşmak yerine mağdur edebiyatıyla siyaset yapıldığını söyleyen Yavuz, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Dörtyolda bir miting yapmak istediler. Bizim de bu mahallede yalnızca 1 adet posterimiz var. Kendileri de bundan rahatsız oldukları için bizim posterimizi kaldırma taleplerini ilettiler. Biz de buna saygı duyarak taleplerine olumlu cevap verdik. Ancak burada mahalle sakinlerimiz ‘bu poster bizim namusumuzdur’ diyerek kaldırılmasına müsaade etmediler. Bunu görenler hemen kirli siyasete başvurarak mağdur edebiyatı yapmaya başladı. Tabi bundan bir şey çıkmayınca öte yandan ‘mitingimizin olduğu gün gıda kolisi dağıtarak bizi provoke etmek istiyor’ dediler. Biz özellikle bu konuda hassas davranarak böyle bir şeyi önceden ‘asla’ diyerek ekibimizle karar kıldık ve hiçbir eylemde bulunmadık. Kirli siyasetin içerisine bizi çekmeye çalışıyorlar. Biz bugüne kadar kirli siyaset yapmadık, yapmayacağız da.”

YÜZ KIZARTICI SUÇLARDA, RANT PEŞİNDE KOŞANLARDA ONLARDA

Yavuz, kendilerine çamur atanların parti içi hesaplaşmalarının seçim arifesinde hala devam ettiğini dile getirerek, “Bize çamur atmaya kalkanların ekibine bakıyorsunuz toplumda yüz kızartıcı suçlarla anılan var, rant peşinde koşan var. Birçoğuna sokakta tepki olduğu için ziyaretlere bile çıkartmıyorlar, göz önünde bulundurmuyorlar. Bir de gelin bizim belediye meclis üyesi arkadaşlarımıza bakalım, işte hepsi sahnede halkın huzurunda. Hiçbiri rant peşinde değil, hiçbiri halkın içinden kopmuş değil, hepsinin alnı ak. Onlar daha kendi parti içi hesaplaşmalarını bitirememişler, meclis üyesi arkadaşlarıyla anlaşamıyorlar. Siz önce kendi içinizdeki kargaşalara son verin de sonra Terme’yi yönetmeye heveslenirsiniz” şeklinde konuştu.

“BİZDE SÖZ NAMUSTUR”

2014 yerel seçimlerinde de 2019 yerel seçimlerinde de Yenidoğan ve Yunus Emre Mahallelerinin tapu sorunlarına ilişkin verilen vaatlerin tutulmadığını anımsatan İbrahim Yavuz, “Sizleri evinizde, işyerinizde, kahvehanede ziyaret edenler göreve geldikleri zaman size verdikleri sözleri tuttular mı? Tapu sorununuz çözüldü mü? Mahalledeki çocuk parkı sorunu çözüldü mü? Kreş sorunu çözüldü mü? Dolmuş hattı sorunu çözüldü mü? Bu söylediklerimin her biri şimdi olduğu gibi 2014 ve 2019’da size verilen vaatler arasındaydı. Bunları kendiniz mukayese edin. Bu söylediğim projelerin hiçbiri hayata geçirilmedi. Onlar sizi başka yere oy verdiğinizde hizmet gelmeyecek diye tehdit ederken asıl bunu kendileri yapıyorlar. Ama biz ne dediysek yapacağız, her birini hayata geçireceğiz. Biz de söz namustur, seçmenin oyunu alana kadar her şeye söz vermek gibi bir adetimiz yoktur” diye konuştu.

“Terme için değişim, değişim için İbrahim Yavuz” sloganlarıyla sahneden ayrılan Yavuz’u vatandaşlar omuzlarına tezahüratlar eşliğinde miting alanının dışına götürdüler.


Şenol Kul, Terme’ye çağ atlatacak projelerini tek tek açıkladıÖnceki Haber

Şenol Kul, Terme’ye çağ atlatacak projel...

ŞENOL KUL’DAN RAKİPLERİNE TEPKİ: “PROJE YERİNE DEDİKODU ÜRETİYORLAR”Sonraki Haber

ŞENOL KUL’DAN RAKİPLERİNE TEPKİ: “PROJE...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!