Reklamı Geç
Zeynep bastik reklam

Şoförler işlerini bırakmak zorunda kalacak!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şoförler işlerini bırakmak zorunda kalacak!
Terme Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şuayip Akbulut, akaryakıt fiyatlarına yapılan zamlara tepki gösterdi. Akbulut, “Süreç bu şekilde devam eder, gelir gideri karşılamazsa birçok şoför esnafı bu işi bırakmak zorunda kalacak” dedi.

2022 yılı itibariyle akaryakıta sıklıkla yapılan zamlar sonrasında Rusya – Ukrayna savaşı dolayısıyla akaryakıt fiyatlarında yüksek artış yaşandı. Pandemi sürecinden itibaren zorluklar yaşamaya başlayan şoför esnafı, yaşanan gelişmeler neticesinde her geçen gün akaryakıt fiyatları karşısında ezilmeye devam ediyor.

Konuyla ilgili Terme Vizyon Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Terme Şoförler Odası Başkanı Şuayip Akbulut, şoförlerin sorunlarının masaya yatırılarak sağlam çözümler üretilmesi gerektiğini vurguladı.

Maliyetlerin sadece akaryakıt zammından ibaret olmadığının altını çizen Başkan Şuayip Akbulut, lastik ve araç bakım ücretlerine gelen zamların da şoförleri zora soktuğunu anımsatarak, “

Ticari araç sahiplerinin var olan sorunlarının yanında akaryakıta müthiş derecede, yedek parçaya, araç bakım masraflarına zam gelmesi maliyetlerimizde ciddi artışlara sebep oluyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi UKOME kararıyla birlikte toplu taşımada geçerli olan ücretlere yüzde 25’lik zammı tariflere ekledik. Ancak, yalnızca akaryakıt geçen yıl şubat ayında ortalama 7 TL (mazot) iken, son gelen zamla birlikte bugün 20 TL’ye (mazot) dayanmış durumda. Bu kadar uçurum zamlar karşısında şoförlerin mağduriyeti göz ardı edilemez. Süreç bu şekilde devam eder, gelir gideri karşılamazsa birçok şoför esnafı bu işi bırakmak zorunda kalacak. Devletimizin ilgili birimlerinin konuyu bir an önce kapsamlı şekilde değerlendirerek çözüme kavuşturması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Sahte rapor operasyonunda 91 gözaltı!Önceki Haber

Sahte rapor operasyonunda 91 gözaltı!

Terme'de eğitime kar tatiliSonraki Haber

Terme'de eğitime kar tatili

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!