YILDIZLAR HOLDİNG 19 MAYIS

SP İlçe Başkanı Körpe Terme Çayı Projesi’ni değerlendirdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
SP İlçe Başkanı Körpe Terme Çayı Projesi’ni değerlendirdi
Saadet Partisi Terme İlçe Başkanı Serdar Körpe Terme Çayı Projesi ile ilgili, “Bölge insanının sıkıntıları yetmezmiş gibi, ırmak kenarlarına 7’şer metrelik servis yolu imar planı çalışması eklenmiştir. Daha kamulaştırmanın şokunu atlatamayan esnaf ve vatandaşlarımıza ikinci bir dalga daha eklenerek mağduriyet yaşayanların sayısı artırılmıştır” dedi.

Terme Çayı’nın 80 metreye genişletilmesi ve yeni imar planıyla ilgili olarak tartışmalar devam ediyor. Bölgedeki binaların ‘riskli bölge’ olarak gösterilerek vatandaşların mağdur edildiğini kaydeden Saadet Partisi Terme İlçe Başkanı Serdar Körpe, “Özellikle pandemi sürecinde zaten zor günler yaşayan esnaf ve vatandaşlarımız daha da mağdur edilecektir” diye konuştu.

“Terme Çay Islahı Projesi adı altında yürütülen Devlet Su İşleri’nin (DSİ) ve Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa yaptığı çalışmaları neticesinde ırmak yatağına yakın olan binalar için kamulaştırma kararı alınmıştır” diyerek yaşanan süreci anımsatan Başkan Serdar Körpe açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

‘RİSKLİ BİNA’ ADI ALTINDA DÜŞÜK DEĞERLER VERİLİYOR

“Bu karar neticesinde Büyükşehir Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı binaların bulunduğu bölgelerde emlak istimlâk ile ilgili çalışmalar ve planlar yapmıştır. Yapılan tüm bu çalışmalar ne o bölgedeki mal sahiplerine ne de kiracılar tarafından hoş karşılanmamıştır. İstimlak değerleri belirlenen ‘riskli bina’ adı altında düşük değerleri tespit edilmiştir. Ayrıca bölgede yaşayan kiracı konumundaki esnaflar da ciddi sıkıntılar yaşamaya başlamıştır. Mal sahibi olan vatandaşları mahkemelere mahkûm etmişlerdir. ‘Riskli bina’ adı altında yapılan bu çalışmalar her ne kadar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, DSİ ve Büyükşehir Belediyesi himayesinde doğru olup uygulanabilir projeler olsa dahi hiçbir hadise oradaki vatandaşımızın hak mahrumiyeti yaşamasına sebep olamaz.

YENİ İMAR PLANIYLA 2. DARBE

Bölge insanının sıkıntıları yetmezmiş gibi, ırmak kenarlarına 7’şer metrelik servis yolu imar planı çalışması eklenmiştir. Daha kamulaştırmanın şokunu atlatamayan esnaf ve vatandaşlarımıza ikinci bir dalga daha eklenerek mağduriyet yaşayanların sayısı artırılmıştır

Yapılan çalışmalar neticesinde karşımıza 2 alternatif çıkmaktadır. İlk alternatif, imarda uygulanacak servis yolunda kalan binaların tamamı bu kapsamda kamulaştırılmalıdır. Diğer alternatif ise, mevcut binalara göre servis yolu ve ırmak yatağı projesi revize edilmelidir.

Aksi takdirde o bölgedeki vatandaşlarımızın mağduriyeti dinmeyecektir. Saadet Partisi olarak gerekli görülen tüm mercilerde Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyemiz ve İlçe Belediye Meclis Üyelerimizle bu konudaki mağduriyeti her platformda dile getirdik ve getirmeye devam edeceğiz.”


Başkan Kılıç'tan 2,5 milyonluk istihdam projesiÖnceki Haber

Başkan Kılıç'tan 2,5 milyonluk istihdam...

Bahattin K.’ye ‘rüşvet’ten 4 yıl 2 ay hapis ve tahliyeSonraki Haber

Bahattin K.’ye ‘rüşvet’ten 4 yıl 2 ay ha...

Haber Yorumları

  • Samet demirturk22-10-2021 11:02

    Allah razı olsun hiç oy vermedğim bir parti hakkımızı savunuyor.diğer herkes uyuyor.kimse termeye bu zihniyet sürdüğü sürece çivi çakmaz.mala çökülen memlekete enayi olmayan adım atmaz.

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!