Reklamı Geç
Zeynep bastik reklam

TAKE yeni arama kurtarma aracını envanterine ekledi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TAKE yeni arama kurtarma aracını envanterine ekledi
Terme Arama Kurtarma Ekibi Derneği (TAKE) sel, deprem ve olası afetlerde kullanılmak üzere tam donanımlı 4x4 arama kurtarma aracını bünyesine kazandırdı.

Gönüllülük esasıyla hareket eden Terme Arama Kurtarma Ekibi Derneği (TAKE), son yıllarda artan doğal afetlerde arama ve kurtarma çalışmalarını profesyonel şekilde tamamlamak için tam teşekküllü arazi aracını bünyesine kazandırdı.

4x4 çekiş özelliği ile zorlu arazilerde kolaylıkla ilerleyebilen araç, jeneratörden kırıcı deliciye, seyyar aydınlatmadan demir kesiciye çeşitli ekipmanları barındıracak.

TAKE’nin Türkiye’de bir benzeri olmadığını ve profesyonel kadrosuyla birlikte daha da büyüyeceğini kaydeden Dernek Başkanı Arif Çelik, arazi aracı ile afet bölgelerinde daha etkin rol üstleneceklerini vurguladı.

“VAKALARA ANINDA MÜDAHALE EDEBİLECEĞİZ”

Olası afet ve kayıp vakalarında ihtiyaç duyulan tüm malzemelerin tek tek dernek bünyesine kazandırıldığını söyleyen Başkan Arif Çelik, “TAKE gönüllüleri ve hayırsever vatandaşlarımızın destekleriyle derneğimiz bünyesine bir arazi aracı kazandırdık. Bu araç içerisine yerleştireceğimiz ekipmanlarla beraber artık vakalara anında müdahale edebileceğiz. Profesyonel kadromuz ile ülkemizin hizmetine hazırız. TAKE’nin çalışmalarını destekleyen, bizleri her zaman destekleyen tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

Şubat ayında gerçekleşen deprem felaketinin Türkiye için çok ciddi bir afet olduğuna ve afetlere karşı önlemler alınması gerektiğine dikkati çeken Çelik, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Ülkemiz bir deprem kuşağında bulunuyor. Devletimiz ile beraber tüm sivil toplum kuruluşları da afetlere karşı her an hazırlıklı olmalıdır. Bu mottoyla başlattığımız projemiz kapsamında derneğimize yapılan bağışlarla hedefimizi büyüterek güçlü bir alt yapıya sahip olma kararı aldık. Dernek bünyemizde bulunan off-road gönüllüleri, balık adam ekibi, yıldırım ekibi ve arama kurtarma ekibimiz ile kadrolarımızda bulunan alanında uzman isimler, olası afetlere karşı 7 gün 24 saat göreve hazırlar.

TAKE’YE DESTEK ÇAĞRISI

2015 yılında gönüllülük esasıyla çıktığımız bu yolda şimdi geldiğimiz nokta bizleri duygulandırıyor. Kurucu Başkanımız Osman Çalışkan ve değerli ekip arkadaşlarımızla beraber çok güzel yollar aldık. Bu işte ‘insan hayatına gönüllü’ olan ekip arkadaşlarımız ve hayırseverlerin desteğiyle TAKE’nin gücünü her geçen gün arttırıyoruz. Bölgenin en güçlü arama kurtarma ekibi sizlerin de desteğini bekliyor.”

Anahtar Kelimeler:
Oda Başkanı, kızının YKS heyecanına ortak olduÖnceki Haber

Oda Başkanı, kızının YKS heyecanına orta...

Terme’de şarbon tehlikesiSonraki Haber

Terme’de şarbon tehlikesi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!