Reklamı Geç
Zeynep bastik reklam

TAKE ‘Yıldırım Ekibi’ kuruldu: Türkiye’de benzeri yok!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TAKE ‘Yıldırım Ekibi’ kuruldu: Türkiye’de benzeri yok!
Afet vakalarına süratle müdahale etmek amacıyla Terme Arama Kurtarma Ekibi (TAKE) bünyesinde 35 kişilik Yıldırım Ekibi kuruldu. TAKE Başkanı Arif Çelik, “Güçlü ve bilinçli insanlar yetiştirerek arama kurtarma faaliyetlerimizi Türkiye’nin dört yanında hizmet verecek hale getireceğiz” dedi.

Geçtiğimiz aylarda off-road oluşumuyla Terme’de bir ilki gerçekleştiren Terme Arama Kurtarma Ekibi Derneği (TAKE), bölgenin tek sivil toplum kuruluşu bünyesinde oluşturulan profesyonel arama kurtarma ekibini kurdu.

Yıldırım Ekibi’nde yer alacak 35 kişi alanında uzman kişiler tarafından eğitilerek afet bölgelerinde hizmet verecek. TAKE hizmet binasında gerçekleştirilen toplantıda Yıldırım Ekibi’nin görev dağılımı ve ihtiyaç listesi oluşturularak dernek bünyesine kazandırılması için planlama yapıldı.

“YILDIRIM EKİBİ PROFESYONEL VE GÖREVE HAZIR OLACAK”

Acil durumlarda olaylara müdahale etmek amacıyla kurulan Yıldırım Ekibi’nin geniş kadroya ulaşacağını söyleyen TAKE Başkanı Arif Çelik, “Yakın zaman içerisinde yaşadığımız felakette arama kurtarma ekiplerinin ne kadar önem arz ettiğini toplum olarak gördük. TAKE’de yer alan değerli ekip arkadaşlarımız ne yazık ki donanım yetersizliğinden dolayı bölgede arama kurtarma çalışmalarına katılamadı. Ancak yeni aldığımız kararlar doğrultusunda kurulan Yıldırım Ekibi, profesyonel ekipmanlarla göreve hazır hale gelecekler. İlk etapta 35 kişinin yer aldığı Yıldırım Ekibi profesyonel ve her zaman göreve hazır halde olacaklar” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’DE BENZERİ YOK

Yıldırım Ekibi’nin tam donanıma ulaşması için gerekli çalışmaların süratle başladığını kaydeden Başkan Arif Çelik, “Öncelikle ekip arkadaşlarımızın eğitimleri tamamlanacak. Böyle güçlü ekibin ihtiyaç duyduğu 1. sınıf malzemelerin tedariği için destek çağrılarımızı arttırıyoruz. Daha sonrasında dernek bağışlarıyla, uygun ekipmanlar derneğe kazandırılacak ve acil durumlarda eğitimli kişiler afet bölgelerinde hizmet verecekler. Güçlü ve bilinçli insanlar yetiştirerek arama kurtarma faaliyetlerimizi Türkiye’nin dört yanında hizmet verecek hale getireceğiz. TAKE bünyesinde bulunan off-road oluşumunun ve su altı arama ekibinin de Yıldırım Ekibi’ne çok ciddi katkıları olacak. Tüm değerlerimizle birlikte Türkiye’de benzeri görülmemiş bir ekibi Terme’ye kazandırmanın haklı gururunu tüm TAKE Ailesi olarak yaşıyoruz” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Terme’de Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışması finali gerçekleştiÖnceki Haber

Terme’de Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışm...

Termeli kadınların etkinliği yürekleri ısıttıSonraki Haber

Termeli kadınların etkinliği yürekleri ı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!