Reklamı Geç
Zeynep bastik reklam

TAKE’DE BÜYÜK SEFERBERLİK BAŞLADI: BU ÇAĞRIYA ORTAK OL!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TAKE’DE BÜYÜK SEFERBERLİK BAŞLADI: BU ÇAĞRIYA ORTAK OL!
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem sonrası Terme Arama Kurtarma Ekibi Derneği (TAKE) 3 milyon liralık ekipmanları bünyesine kazandırmak için seferber oldu. Başkan Arif Çelik, “Unutmayın, belki de bir gün bizler depremzede olacağız” dedi.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem sonucu binlerce profesyonel arama kurtarma ekibi bölgeye sevk edilerek çalışmalara başladı. Arama kurtarma ekiplerinin önemi bu depremde bir kez daha öne çıktı.

Deprem sonrası afet bölgesinde tam verimli çalışmalar için profesyonel ekipmanlara ihtiyaç olduğunun herkesin gördüğünü anımsatan TAKE Başkanı Arif Çelik, toplumun daha fazla bilinçlendirilmesi ve eğitilmesi gerektiğini söyledi.

“10 İLDEN FARKLI BİR DURUM YAŞAMAYACAĞIZ!”

Gönüllülük esasına göre kurulan TAKE’nin her geçen gün büyüyen bir toplumsal oluşum olduğunun altını çizen Başkan Arif Çelik, “Kuruluşumuzdan bugüne kadar birçok kamu kurumuna, kurumsal örgütlere TAKE’nin eşi benzeri görülmemiş çalışmalarını anlatarak ekipman desteği talebinde bulunduk. Aradan geçen 8 yıla rağmen bugün ülkemizin içerisinde bulunduğu son noktada dahi ne yazık ki ilgili kişiler bu çalışmaları dikkate almamakta ve ekipman desteği sağlamamaktadır. Üzülerek söylüyorum ki bölgemizde olası bir deprem faciasında profesyonel kişilerin, ekipmanların, uygun şartların oluşturulmaması durumunda Kahramanmaraş’tan, Hatay’dan ve diğer 8 ilde gördüğümüz tablodan farklı bir durum yaşamayacağız” dedi.

ARAMA KURTARMA DERNEKLERİ DESTEKLENMELİ

Yerel yönetime seslenen Arif Çelik, “TAKE, Türkiye’nin çeşitli noktalarında arama kurtarma çalışmalarına özel davet edilmiş ve buralarda ciddi çalışmalara imza atmıştır. Bünyesindeki alanında uzman kişilerce Türkiye’deki sayılı takımlar arasında yer almaktadır. Ancak yeterli ekipmana sahip olamamasından dolayı eksikleri hissedilmektedir. TAKE gibi arama kurtarma dernekleri desteklenmeli, uzmanlıkları geliştirilmelidir. Unutulmamalıdır ki bu tür dernekler yaşatıldıkça insanlar yaşayacaktır” diye konuştu.

İŞÇİLERİN İYİ NİYETLE BÖLGEYE GÖNDERİLMESİ TEHLİKELİ

Türkiye’yi yasa boğan deprem sonrası birçok belediyenin, çalışanlarını arama kurtarma ekibi adı altında deprem bölgesine göndermesinin doğru olmadığını söyleyen Başkan Çelik, “Türk milleti olarak yardımlaşmayı, dayanışmayı seven, bu kültürü benimsemiş bir milletiz. Bu afette de bunu ülkenin dört yanından gelen sayısız desteklerle bir kez daha gördük. Ancak birçok belediye ve diğer bazı kurumlar, alanında uzman olmayan, yeterliliği olmayan, depreme ya da benzeri enkaza dair tecrübesi olmayan, betonu bilmeyen, ekipmanları ellerinde tutamayan işçileri ‘arama kurtarma ekibi’ adı altında deprem bölgesine sevk etti. Evet, herkes orada birilerine yardım etmek istiyor fakat tecrübesi olmayan, daha önce deprem görmemiş hatta ilk yardım eğitimi dahi almamış kimselerin oraya gönderilmesi çok tehlikeliydi. Bu kişiler enkazlarda kendi can güvenliklerini bile sağlayamazken bir başkasının hayatına nasıl dokunabilirler? Binlerce insanın hayatını kaybettiği enkazlarda on binlerce profesyonel ekip bulunması elbette mümkün değil ama bu topraklarda faaliyetlerini sürdüren ekiplere öncelik verilmesi, özümsenmesi gerekirdi” şeklinde konuştu.

TAKE’DE BÜYÜK SEFERBERLİK BAŞLADI: BU ÇAĞRIYA ORTAK OL!

Deprem, sel, çığ, toprak kayması gibi toplum yerleşkelerini tehdit eden doğal afetlere karşı TAKE’nin kullanıma hazır ekipman alımı gerçekleştireceğini ve bu kampanyaya tüm duyarlı vatandaşları davet eden Başkan Arif Çelik, “TAKE bünyesinde bulunan uzman ekip ve afetzedeler için doğal afetlerde kullanılacak olumsuz hava şartlarına dayanıklı giysi, bot, termal içlik, termal çorap, cep sobası, termos, baret ve jeneratör, projektör, demir kesme makinesi, şarjlı ve elektrikli makas, spiral, halat, kürek, kova, termal jelatin gibi öncelikli ekipman ihtiyaçlarımızı temin edeceğiz. Araç ve yerleşik malzemelerle birlikte bu listenin maliyeti yaklaşık 3 milyon lirayı buluyor. Belirttiğimiz ekipmanlar ve yeterli ekip olmadan afet bölgelerinde tam performanslı arama kurtarma çalışmaları yapmak mümkün değildir.

Kendimiz, ailemiz ve sevdiklerimiz için TAKE’ye destek olarak güçlenmemizi ve yardıma muhtaç daha fazla afetzedeye ulaşmamızı sağlayabilirsiniz. Unutmayın, belki de bir gün bizler depremzede olacağız. TAKE’nin başlattığı bu seferberliğe tüm vatandaşlarımızın desteğini bekliyoruz.


Terme’deki AFAD konteynerleri deprem bölgesine sevk ediliyorÖnceki Haber

Terme’deki AFAD konteynerleri deprem böl...

Terme’de sızıntı yapan tüp patladı!Sonraki Haber

Terme’de sızıntı yapan tüp patladı!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!