Reklamı Geç
amazon avcılar reklam

Tekcan sordu: "Büyükşehir Belediyesi, Afet Dairesi Başkanlığı neden kurmuyor?"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tekcan sordu: "Büyükşehir Belediyesi, Afet Dairesi Başkanlığı neden kurmuyor?"
Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi CHP eski Grup Başkanvekili Dr. Atilla Tekcan, kanunda yer almasına rağmen Büyükşehir'in bünyesine neden Afet Daire Başkanlığı kurmadığını sordu. Tekcan, 9 sayfa olarak hazırladığı raporu da SBB ile paylaşacağını söyledi.

   Samsun Büyükşehir Belediyesi(SBB) Meclisi eski Grup Başkanvekili Dr. Atilla Tekcan, siyaset bilimci kimliği ile 'Yerel Yönetimlerin afetlerdeki rolü ve görevleri' adlı 9 sayfalık bir rapor hazırladı. Tekcan,  kanunda yer almasına  rağmen SBB'nin Afet Daire Başkanlığını neden kurmadığını, bu kadar önemli bir birimin şube müdürlüğü düzeyinde sürdürüldüğünü söyledi. 

CHP'Lİ TEKCAN ÇAĞRI YAPTI 

   Tekcan, "Kahramanmaraş’ta yaşanan büyük deprem felaketinin ardından, 9 Nisan 2023 tarihinde Resmi Gazete’ de yayınlanan “Belediye ve Bağlı Kuruluşları İle Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikle', belediyelerde Afet İşleri Müdürlüğü/Daire Başkanlığı kurulması zorunlu hale getirildi. Afet İşleri Daire Başkanlığı kurulmasındaki amaç kentin olası afetlerle mücadeleye eksiksiz bir şekilde hazırlanmasıdır. Daire Başkanlığı çalışmaların da olası afet ve acil durum tehlike ve risklerinin belirlenmesi, zarar azaltma çalışmalarının yapılması, afet ve acil durum hazırlıklarının yapılmasını planlanmaktadır "dedi. 

DAİRE BAŞKANLIĞI ZORUNLU HALE GELDİ 

   Tekcan açıklamasına şöyle devam etti; "Türkiye, deprem başta olmak üzere birçok afet tehdidiyle karşı karşıyadır. Bu maalesef ülkemizin acı bir gerçeğidir. Afet ve acil durumlarla ilgili önceden hazırlıkların yapılması çok önemlidir. Afet ve acil durum risk azaltma, müdahale ve iyileştirme çalışmalarının, sivil toplum kuruluşları ve kamu kuruluşları ile işbirliği ve koordinasyon içinde yapılması kaçınılmazdır, zorunludur. Hem yasa gereği, hem fiili olarak kurulması zorunlu bu Daire Başkanlığının çalışma usul ve esasları, gerekçeleri ve işlevi ile ilgili bir makale çalışması yapmış bulunmaktayım. Samsun Büyükşehir Belediyesi bu çalışmadan istifade edip mutlaka afetleri çokça yaşadığımız bu dönemde vatandaşlarımızın mağdur olmaması için önceden tedbirleri almak, sorunları işbirliği ile hızlıca çözmek amacıyla Afet İşleri Daire Başkanlığını bir an önce kurmalıdır. Son aylarda yaşadığımız yoğun yağışların yol açtığı sel ve su basması tehlikeleri, heyelanlar çok sık tekerrür etmeye başladı. Artık zamanımız yoktur."


Terme Çayı ıslah projesi başlıyorÖnceki Haber

Terme Çayı ıslah projesi başlıyor

AK Parti Samsun Milletvekilleri Karaaslan ve Yılmaz MKYK listesine girdiSonraki Haber

AK Parti Samsun Milletvekilleri Karaasla...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!