YILDIZLAR HOLDİNG 19 MAYIS

Terme ‘Korona Virüsü’ne Karşı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Terme ‘Korona Virüsü’ne Karşı
Korona virüsün dünya genelinde yayılmasından sonra Türkiye’de de etkilerinin görüldüğü günlerde Terme halk pazarında yoğunluğun azaldığı görüldü.

Korona virüsünün Türkiye’de yayılması ve ölümlü sonuçlar doğurmasıyla beraber devlet kurumları tarafından ihtiyaç duyulmadıkça sokağa çıkılmaması gerektiği belirtiliyor. Terme halk pazarında, kimi vatandaş tedirginlikle alışverişini yaparken kimileri ise eldivensiz ve maskesiz olarak kalabalık ortamlarda bulundu.

Halkın evlerine kapanmasını hem olumlu hem de olumsuz karşılayan pazarcı esnafı, satışlarının istediği oranda gerçekleşememesinden dolayı şikâyetçi. Virüsten ötürü kalabalık ortamlardan uzak durmak istediklerini belirten pazar esnafı meslekleri gereği burada bulunmak zorunda olduklarını ifade ettiler.

Temizlikte Kolonya ve Sirke

Salgının, pazar satışlarını kötü etkilediğini kaydeden pazar esnafı, “Vatandaşların evinde kalması, sağlıklı olması bizim için daha çok önemli. Umarım kısa zamanda da bu virüsü de atlatırız. Alışverişlerde önlem olarak eldiven kullanıyoruz. Temizlik için kolonyaları da hayatımızın her alanına dâhil etmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Virüsün yayılmasından dolayı vatandaşın eve kapanmasını değerlendiren pazar esnafı, köyden merkeze satış yapmak için mecburen geldiklerini aktararak, “Önlemlerimizi kolonya, maske ve eldiven üçlüsüyle tamamlıyoruz. Temizlik malzemelerinde ürettiğimiz sirkeleri de kullanıyoruz” diye konuştu.

Elinde Poşetle Satış Yaptı

Önlemini şimdilik eline geçirdiği poşet ile almış olan bir diğer pazar esnafı ise, pazardaki alışverişin durgun olduğunu, haftaya kurulacak olan pazara katılmayacağını ifade ederek, salgın hastalıktan dolayı tedirgin olduklarını kaydetti.

‘Pazar hayatının en kritik günü yaşanıyor’ diyen 40 yıllık pazarcı, “Pazarda yoğunluk yok. Hastalık dolayısıyla her şey etkilendi. Fiyatlarda da artış gözlemlendi. Vatandaşın alım gücü de yok. Virüsün yayılmasından dolayı maske takıp pazara çıkan vatandaşlar bizleri korkutuyor” dedi.

Mümkün oldukça evden çıkmadığını ancak ailesine destek olmak için pazar alanında bulunduğunu belirten vatandaş, gençlerden çok yaşlıların sokaklarda olduğunu vurguladı. Alışveriş yaparken vatandaşların meyve sebzeye dokunmak istemediklerini ve poşetlemeyi pazarcıya yaptırdıklarını ifade etti.

Virüsün yayılmasını engellemek amacıyla insanların dışarı çıkmaması gerektiği görüşünde olduğunu dile getiren vatandaş ise, esnaf olarak dükkânını açıp açmama konusunda kararsız kaldığını ancak her türlü zararda olduğunu ifade etti.

62 yaşındaki bir vatandaş ise, daha çok evde kalmayı tercih ettiğini belirterek, insanların tedbir almak zorunda olduklarını ve çoğu kişinin salgınla ilgili bilinçsiz olduğunu savundu.

Korona Fiyatları Etkiledi

Vatandaşların panik havasında olduğunu dile getiren pazar esnafı, korona virüsü sonrasında ürün fiyatlarında da artış olduğunu belirterek, “Birçok kişi evinden dışarı çıkmıyor. Sebze meyvelerin fiyatları arttı. Portakal 2,5 liradan 4 – 5 liralara, limon 3 liradan 5 liralara çıktı. Bunlar durumun en basit örnekleri. Virüs, insan sağlığını tehlikeye soktuğu kadar ekonomiyi de etkiliyor. Bunun farkında olmak gerek” diye konuştu.

Terme Belediyesi Zabıta ekipleri de pazarcı esnafını inceleyerek maskesiz, eldivensiz satış yapmamaları konusunda uyarılarda bulundu.

Anahtar Kelimeler:
Samsun’da Yaşlılar İçin SeferberlikÖnceki Haber

Samsun’da Yaşlılar İçin Seferberlik

Terme’de 600 Araç Dezenfekte EdildiSonraki Haber

Terme’de 600 Araç Dezenfekte Edildi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!