YILDIZLAR HOLDİNG 19 MAYIS

Terme siyasilerinden sel tepkisi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Terme siyasilerinden sel tepkisi
Her yıl düzenli olarak Ağustos ve Eylül aylarında yaşanan sağanak yağışlar bölgede sel tehlikesi oluşturuyor. İlçenin sahipsiz olduğuna dikkati çeken Termeli siyasi parti temsilcileri, önlemlerin en kısa sürede alınması gerektiğini söylediler.

Salıpazarı’ndan gelen sel sularının Terme Çayı’ndan geçerken ilçe sel tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor. Her yıl sel felaketiyle yüzleşmek istemediklerini belirten vatandaşlar, yetkili birimlerden Terme’yi sel riskinden kurtaracak proje istediler.

Terme’deki sel durumunu değerlendiren siyasi parti ilçe temsilcileri ise, ilçeyi rahatlatacak projenin biran önce hayata geçirilmesini istediler.

“İLÇE HALKINA SAYGISIZLIKTIR”

Terme, Salıpazarı ve Çarşamba bölgelerinde Ağustos ve Eylül aylarındaki sağanak yağışların sel tehlikesi oluşturduğunun altını çizen CHP Terme İlçe Başkanı İbrahim Yavuz, “Yaz sezonuyla birlikte ilçe nüfusu 75 binin üzerine çıkmaktadır. İnsanlar buraya şehirden uzaklaşmak, tatil yapmak, ailesiyle birlikte zaman geçirmek, doğduğu topraklarda eskileri yâd etmek için geliyorlar. Samsunumuzun ve Termemizin yöneticilerinin eksiklikleri yüzünden vatandaşlarımız Kurban Bayramı’nı susuz, Ağustos ayı ise sel tehlikesiyle burun buruna geçiriyor. Bilim insanlarının tavsiyelerini, fikirlerini önemsemeyen zihniyet yapısı Termelileri rezil hale düşürüyor. Tüm bu yaşananlar ilçe halkına saygısızlıktır” diye konuştu.

“KADERİMİZ OLDU”

Dakikalar süren sağanak yağıştan ilçenin tamamının tedirginlik duyduğunu kaydeden İYİ Parti İlçe Başkanı Ata Sefer Ayyıldız, “Her yağmurda sel sularıyla mücadele etmek kaderimiz oldu. Terme Belediyesi'nin sel afet planını hazırlamadığını bir kez daha gördük. Terme'nin altyapısı her yağan yağmurda taşmak zorunda mı? Yine kent merkezini su bastı. Kırsalda çiftçinin fındığı heba oldu. Köprü yıkıldı, Terme Çayı taşma noktasına geldi. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler korkuttu. Vatandaş anonslarla uyarıldı. Salıpazarı'ndan akan sular, önüne gelen ne varsa alıp Terme'ye getiriyor. Olan Terme'ye oluyor. Termeli vatandaş, esnaf, çiftçi sularla boğuşuyor. Terme halkı bir kez daha yağmur sularının enkazıyla mücadele etti. Her yağmur yağdığında aynı kâbusları yaşıyoruz. Özellikle kırsalda vatandaşın problemi çok büyük. Sel sularına kaptırdığı fındığını düşünüyor” ifadelerini kullandı.

“TEDBİRLER SIKILAŞTIRILMALI, GERÇEK ÇÖZÜMLER ÜRETİLMELİ”

Bölgeyi tehdit eden sel felaketine karşılık Batı Karadeniz Bölgesi’ndeki afetleri örnek gösteren Gelecek Partisi Terme İlçe Başkanı Hacı Bilal Aslan, ekolojik sistemde yaşanan değişimin kabul edilmesi gerektiğini ve buna göre projeler üretilmesi gerektiğini vurguladı.

Uzmanların defalarca devlet yetkililerini uyarmasına, afet riskine karşı önlemlere yoğunluk verilmesini talep etmesine rağmen ilgili kurumların bu raporları göz ardı etmesinin kabul edilemez olduğunu ifade eden Başkan Aslan, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Karadeniz bölgesinde özellikle son 3 yıldır farklı lokasyonlarda sel afetlerini görüyoruz. Bilim insanları ekolojik sistemin değiştiğini ve buna uygun çalışmaların hayata geçirilmesini bağıra bağıra söylüyorlar. Bugün komşu illerimizde devasa boyutta sel afeti yaşanıyor. Gerekli tedbirlerin alınmaması, yapılması gereken projelerin rafa kaldırılması sonucu Türkiye bu haldedir. İtibar ve şatafata yatırım yapanlar bugün Türk halkını mağdur ediyorlar. Termeliler yarım asırdır yapılacak olan ‘Salıpazarı Barajını’ bekliyorlar. Bu zihniyet ve yönetimle de beklemeye devam edecekler gibi görünüyor. Salıpazarı ve Terme arasındaki bölge biran önce kontrol altına alınmalı ve vatandaşın korkulu bekleyişi sona erdirilmelidir.”


Yaşar Group’tan Samsun’a büyük yatırımÖnceki Haber

Yaşar Group’tan Samsun’a büyük yatırım

24 yaşındaki genç tüfekle ateş açtı: 1 yaralıSonraki Haber

24 yaşındaki genç tüfekle ateş açtı: 1 y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!