Terme’de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü yürüyüşü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Terme’de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü yürüyüşü
Terme’de bir araya gelen mahalle sakinleri 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla farkındalık yürüyüşü gerçekleştirdi. Sakarlı Mahallesi Muhtarı Cemal Elay ise kadınlara karanfil dağıttı.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ülke genelinde çeşitli etkinliklerle kutlandı. Samsun’un Terme ilçesinde ise mahalle sakinlerinden oluşan bir kadın grup, cinayete kurban olan kadınları anmak için 8 Mart’ta yürüyüş gerçekleştirdi

Etkinlik hakkında yapılan açıklamada, “Toplumun temel yapı taşı olan aile unsurunu birleştiren, bütünleştiren en önemli güç kadındır. Bulunduğumuz coğrafya dahil bu durumu en somut şekilde görmekteyiz. Bugünün önemi dolayısıyla emekçi tüm kadınlarımızın kadınların gününü kutluyoruz. Öte yandan toplumumuzda canice katledilen tüm kadınlarımızı rahmetle anıyoruz ve bugün onları anmak için bin 500 metrelik yürüyüş yapıyoruz” denildi.

MUHTARDAN KADINLARA KARANFİL

Mahalle kadınlarını ziyaret eden Sakarlı Mahallesi Muhtarı Cemal Elay, “Tüm kadınlarımızın gününü en içten dileklerimle kutluyorum. Bu manidar günde bir araya gelerek ekinlik düzenleyen mahallemiz kadınlarını da cani gönülden tebrik ediyorum” dedi.

Muhtar Cemal Elay’ın etkinlikteki kadınlara karanfil dağıtmasının ardından program, hatıra fotoğrafı çekinilmesiyle son buldu.


Terme’de bunalıma giren şahıs intihar ettiÖnceki Haber

Terme’de bunalıma giren şahıs intihar et...

Akrabasını vuran zanlı jandarmaya teslim olduğu anları canlı yayında paylaştıSonraki Haber

Akrabasını vuran zanlı jandarmaya teslim...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!