Terme’de ‘Anadolu Kitapçılığı’ kültüründen çocuklar faydalanıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Terme’de ‘Anadolu Kitapçılığı’ kültüründen çocuklar faydalanıyor
Terme’de ‘Anadolu Kitapçılığı’ kültürünü sürdüren Kitaphane Kitapevi, düzenlediği çeşitli etkinliklerle çocukların el becerilerinin gelişimine katkı sağlıyor.

Kitapçılığın yalnızca ticaret için yapılmadığı, aynı zamanda sanatsal ve kültürel etkinliklerin de beraber yürütüldüğü dönemlerde bu meslek grubunu icra edenler ‘Anadolu Kitapçısı’ olarak değerlendirilirdi. Günümüzde ise bölgedeki 4 – 12 yaş grubu çocuklar için eğlenceli ve eğitici etkinlikler düzenleyen Kitaphane Kitapevi, ‘Anadolu Kitapçılığı’ ruhunu Terme’de yaşatmaya devam ediyor.

Terme’de çocuk olmayı ayrıcalıklı hale getiren işletme, Hacivat ve Karagöz gölge oyunu, kar küresi atölyesi, çanta boyama atölyesi, jel mum atölyesi, rüzgar çanı atölyesi, doğadan eve boyama atölyesi, ebru atölyesi, taş boyama atölyesi, duvar süsü atölyesindeki çalışmalarıyla çocuklara benzersiz vakit geçirme olanağı sağlıyor.

Küçük yaşta gelişime ve üretime meraklı olan çocukların sanat etkinlik atölyelerini çok sevdiklerini ve artan talep doğrultusunda etkinlik çeşitliliğinin artırıldığını ifade eden Kitaphane Kitapevi işletme sahibi Yasemin Uysal, çocukların özgüven ve el becerilerinde artış gördüklerini kaydetti.

KİTAPHANE’DE BİREYSEL VE KİTLESEL ETKİNLİKLER MÜMKÜN

Yasemin Uysal, “İşletmemizdeki ‘Sınıfım Kitaphanede’ projesi kapsamında anaokulu ve ilkokul öğrencileri etkinliklere bireysel ya da okuldaki sınıf arkadaşlarıyla beraber katılabiliyor. Kendilerine uygun sanatsal dalları seçen öğrenciler Kitaphane bünyesindeki uzman kişiler tarafından atölye çalışmalarını tamamlayabiliyor.

KİTAPHANE KİTAP KULÜBÜ PROJESİ

Çocuklara yönelik yaptığımız faaliyetlerden en çok önemsediklerimizden biri de ‘Kitaphane Kitap Kulüpleri’ projesi. Kitap kulübümüzde çocuklar akranlarıyla bir arada özel gruplar halinde ve uzman öğretmen yönetiminde okudukları kitapların analizlerini yapıyorlar. Yüzlerce kitap arasından özenle seçilen çocukların yaşlarına uygun, çocuklara okuma alışkanlığı kazandıracak, eğitimlerine katkı sağlayacak kitaplar seçilerek kitap içeriklerine uygun etkinlikler yapılıyor. En büyük amacımız çocukları iyi ve kaliteli kitaplarla buluşturmak ve onlara kitap okuma alışkanlığını kazandırmak” dedi.


Terme’de otomobil takla attı: 2 ağır yaralıÖnceki Haber

Terme’de otomobil takla attı: 2 ağır yar...

Yuvasına giremeyen Leyleğin imdadına belediye yetiştiSonraki Haber

Yuvasına giremeyen Leyleğin imdadına bel...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!