YILDIZLAR HOLDİNG 19 MAYIS

Terme'de çeltik hasadı başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Terme'de çeltik hasadı başladı
Çeltiğin olgunlaşma sürecinin tamamlanması ve tarlada bulunan suyun çekilmesiyle birlikte Terme’de çeltik hasadı başladı.

Sofraların olmazsa olmazı pilavın, topraktaki serüveninin tamamlanmasıyla beraber Terme’de biçerdöverler çeltik tarlalarına girdi. Terme’de yaklaşık 17 bin dönüm alanda çeltik hasadı başladı.

Birçok kişinin tercih ettiği ve lezzetini Terme'nin doğal su kaynaklarından alan pirinçten her yıl Terme'de yaklaşık 13 bin ton hasat elde ediliyor. Tarladaki ekiminden sonra doğal kaynak sularıyla beslenen Terme pirinci, sarımtırak rengi ve lezzetiyle farklılık oluşturarak herkes tarafından ilgi görüyor.

17 bin dönüm alanda 13 bin ton çeltik

2020 yılı çeltik hasadının ilçenin doğu kesiminde başladığını ve 15 gün içerisinde tüm bölgede hasadın tamamlanacağını belirten Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Terme'nin bereketli ovalarından yaklaşık 17 bin dönüm alanda yılda ortalama 12 - 13 bin ton civarında çeltik hasadı oluyor. Bu yıl yaklaşık 9-10 tür çeltik dikimi oldu. Üreticilerimize bereketli olsun diyoruz. İlçemizin bereketli ovalarında yetişen bu güzel Terme pirinci mutfağa gelene kadar meşakkatli bir yoldan geçerek bizim sofralarımıza geliyor. Son yıllarda belki çeltik üretimi azdı ama yavaş yavaş ilçemizde insanların çeltiğe yöneldiğini görüyoruz. Bu sene itibarıyla çeltiğin kilogramına 3,60 lira hükümetimiz tarafından fiyat verildi. Bunun da üreticilerimizi memnun ettiğini görüyoruz” dedi.


Terme'nin önceliği OSBÖnceki Haber

Terme'nin önceliği OSB

Jandarma’dan büyük operasyon: 15 gözaltıSonraki Haber

Jandarma’dan büyük operasyon: 15 gözaltı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!