YILDIZLAR HOLDİNG 19 MAYIS

Terme’de Filistin'e destek eylemi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Terme’de Filistin'e destek eylemi
İsrail’in Filistin’e yaptığı saldırılar nedeniyle Terme’de sivil toplum kuruluşları tarafından Filistin’e destek amacıyla eylem gerçekleştirildi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD), İnsani Yardım Vakfı (İHH) ve Memur-Sen ilçe temsilciklerinin işbirliğiyle Terme Cumhuriyet ve 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda “Uyuma Aksa’ya sahip çık” isimli eylem düzenlendi.

İsrail’in, Mescidi Aksa’daki saldırılarını protesto etmek ve Kudüs halkının direnişine destek olmak için bir araya gelen topluluk, Türkiye öncülüğünde bir ‘barış gücü' oluşturularak Kudüs'e asker gönderilmesini istedi. Yapılan açıklamada Kudüs'ten gelen haberlerin büyük bir üzüntü, endişe ve öfkeyle takip edildiği belirtildi.

KUDÜS’E ASKER GÖNDERİLMELİDİR

Eylemde basın açıklaması yapan AGD Terme Teşkilat Başkanı Savaş Kengil, “Hiçbir sonuç vermediği uzun yıllardır tecrübe edilen ucuz kınamalar bir kenara bırakılmalı, somut ve kararlı adımlar atılmalıdır. Terör devleti katliamlarını durdurana ve işgali altındaki toprakları boşaltana kadar onunla olan ilişkiler askıya alınmalıdır. Ülkemiz sınırları içerisinde yer alan ve İsrail'in güvenliğini sağlayan İncirlik Hava Üssü ve Kürecik Radar Üssü derhal kapatılmalıdır. Ticari, askeri ve stratejik bütün ortaklıklar durdurulmalı ve yeni anlaşmalar yapılmamalıdır. İlT ve D8 bir araya gelerek sosyal-siyasi-ekonomik yaptırım kararları alınmalıdır. 54. Refah-Yol Hükümeti Döneminde olduğu gibi Türkiye öncülüğünde bir ‘barış gücü' oluşturularak Kudüs'e asker gönderilmelidir” ifadelerini kullandı.

Eylem, basın açıklamasının ardından yapılan dualarla beraber sona erdi. Programa, Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, Saadet Partisi İlçe Başkanı Serdar Körpe, AGD, İHH ve Memur-Sen ilçe temsilcilerinin yanı sıra teşkilat mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Anahtar Kelimeler:
Vaka sayıları düşüyor, Samsun yeşile dönüyorÖnceki Haber

Vaka sayıları düşüyor, Samsun yeşile dön...

Terme’de imam namaz sonrası katledildiSonraki Haber

Terme’de imam namaz sonrası katledildi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!