Reklamı Geç
Zeynep bastik reklam

Terme’de KADES hassasiyeti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Terme’de KADES hassasiyeti
Polis ve jandarma ekipleri ‘Kadına El Kalkamaz’ mottusu ile devam eden KADES uygulaması hakkında Termelileri bilgilendirdi.

İçişleri Bakanlığı tarafından 1 Nisan 2022 tarihinde çıkarılan Genelge ile “2022 yılı içerisinde en az 5 milyon erkeğe kadına yönelik şiddetle mücadele alanında temel bilgilendirme ve farkındalık oluşturma” eğitimlerinin verileceği kamuoyuna duyuruldu.

Terme Cumhuriyet ve 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda stant açan İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, Kadın Destek Uygulaması (KADES) hakkında bilgilendirme broşürleri dağıttı. Aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadele ve farkındalık kapsamında 6284 Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine dair kanun ve KADES uygulaması ile ilgili olarak binlerce vatandaş bilinçlendirilerek, görevli ekipler tarafından akıllı telefonlara KADES uygulaması yüklenerek anlatıldı.

Yetkiler tarafından yapılan açıklamada, aile içi ve kadına yönelik şiddetin azaltılması, toplumsal farkındalığın yükseltilmesi amacıyla ilgili çalışmaların süreklilikle devam edeceği bildirildi.


Terme’de apartmandan düşen genç hayatını kaybettiÖnceki Haber

Terme’de apartmandan düşen genç hayatını...

Erdoğan Samsun’dan seslendi: “Ey Yunan tarihe bak!”Sonraki Haber

Erdoğan Samsun’dan seslendi: “Ey Yunan t...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!