YILDIZLAR HOLDİNG 19 MAYIS

Termeli Vatandaşlar Kendi İmkânlarıyla Minare Yaptılar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Termeli Vatandaşlar Kendi İmkânlarıyla Minare Yaptılar
Bağsaray Mahallesi Arımdere Sokağı sakinleri, mescitlerinde bulunmayan minareyi kendi imkânlarıyla yaptı. Mahalle sakinleri olarak aralarında topladıkları parayla minarelerine kavuşan Arımdereliler mescitlerinin şimdiki halinden oldukça memnun.

Terme’nin Bağsaray Mahallesi Arımdere Sokağı’nda ikamet eden vatandaşlar mescitlerinin minaresiz olmasından dolayı manevi huzursuzluk oluşturduğunu ve minare yapımı için sokak sakinlerinin katıldığı toplantı sonucunda para toplanarak minare yapılacağı kararı alındığını ifade ettiler.

Minare için gerekli paranın toplanma işlemi başlatılarak minare yapımı çalışmaları yapıldı. Arımdere Sokağı sakinlerinin yeterli paranın toplanmasından hemen sonra Bağsaray Mahallesi Arımdere Camisi’ne minare yapılarak, yerine montaj edildi.

“Birlikten Güç Doğar”

Mescitlerinde minare olmamasından dolayı üzüntü duyduğunu ve bundan dolayı sokak sakinlerini bir araya getirdiğini kaydeden Atıf Çamlıoğlu, komşularının desteğiyle minareyi yerine yerleştirdiklerini ifade etti. ‘Birlikten güç doğar’ sözünü anımsatan Atıf Çamlıoğlu, “Kısa sürede hedeflediğimiz ücrete ulaştık. Her hane sahibinin az ya da çok katkısı oldu ve böyle durumlarda bir olmanın gururunu yaşadık” ifadelerini kullandı.

“Her Şeyi Devletten Beklememeli”

Başta minare yapım fikrini olumsuzlukla karşılayan hane sahiplerinin de olduğunu dile getiren Atıf Çamlıoğlu, “Biri 10 lira getirmiş, biri 100 lira koymuş. Bu çok önemli değil. Komşularımızın az ya da çok desteği benim için önemliydi. Çok şükür parayı toparlayarak minaremizi yerine yerleştirdik. Birkaç arkadaşımız montajına yardımcı oldu. Mahallemizde boya ustası olan Erol Yazıcı havalar ısındığında mescidimizi boyayacak. Birlik olarak neleri başaracağımızı biliyoruz. Minaremiz, dayanışmanın güzel bir örneği” diye konuştu.

İnsanların, bir amaç uğruna çalışmaları sonucunda mutlaka başarı gerçekleştiğini kaydeden Çamlıoğlu, “Her şeyi devletten beklememeli. Önemli olan içinde bulunduğunuz koşulları yumuşatan destekçilerinizin olması. Bu faktörü mühim bir mesele olarak görüyorum. Minare ait olduğu yere konuldu. Ancak yine de komşularımızın manevi desteği olmasaydı yaptığımız işten bu kadar mutluluk duymazdık” şeklinde konuştu.

 

Anahtar Kelimeler:
Başkan Aksu: Ulaşımda Samsun'a Dev ProjelerÖnceki Haber

Başkan Aksu: Ulaşımda Samsun'a Dev Proje...

Başkan Mustafa Demir’den Telefonla Halk GünüSonraki Haber

Başkan Mustafa Demir’den Telefonla Halk...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!