YILDIZLAR HOLDİNG 19 MAYIS

Üreticinin gözü fındık fiyatlarında

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Üreticinin gözü fındık fiyatlarında
Fındık hasadının sona ermesiyle beraber Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, fındık kilogram fiyatlarının yükseleceğini öngördüklerini belirterek, üreticilere fındığını bekletmesi uyarısında bulundu.

Son günlerde fındık fiyatları ve fındık alımı ile ilgili yapılan ilanlardan bazı aracı şirket ya da şahısların rahatsız olduklarını duyduğunu ifade eden Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, iklimsel değişimlerden dolayı yaşanan kuraklıktan etkilenen fındıkta verim beklenilenin altında olduğunu belirtti.

Daha Değerli Olacak

2020 yılı fındık rekoltesi dikkate alındığında, bu yıl fındığın her zamankinden daha değerli olacağının altını çizen Başkan Ferda Ergün, “Üreticilerimizden isteğimiz, ihtiyacı kadar fındığı pazara indirsin. Geçmiş yıllarda emanetten kaynaklı yaşanan sıkıntılar göz önünde bulundurularak emanete ürün bırakılmaması üreticilerin menfaatine olacaktır. Fındıkta emanet karlı gibi gözükse de büyük risk demektir” ifadelerini kullandı.

Fındığı Pazara İndirmeyin

Önceki senelerde de aynı uyarılarda bulunduğunu kaydeden Başkan Ferda Ergün, “Fındığın erkenden pazara inmesi arz ve talep dengesini değiştirecek ve fiyatlarda düşüşe neden olacaktır. Üretici mahsulünü doğru şekilde bekletebildiği kadar bekletmelidir. Eğer fındığına üretici kendi sahip çıkar, ihtiyacı kadar fındığı pazara indirir, ihtiyacı olmayan fındığı emanete bırakmazsa serbest piyasada bu sene fındık TMO’nun fiyatlarını geçecektir. Talep çok olunca serbest piyasada da ister istemez fındık fiyatları yükselecektir. Burada en önemli iş artık üreticinin kendisine düşüyor. Hükümet yetkilileri, Cumhurbaşkanımız gerekeni yapmıştır. Hasattan önce fındık fiyatını açıklamıştır. TMO’nun sezonun başından sonuna kadar piyasada olacağını açıklamıştır. Hakikaten bu bizim için iki önemli kriterdir. Dolayısıyla bundan sonraki bütün eylemler üreticinin kendi inisiyatifindedir. Eğer üretici ürününe sahip çıkarsa serbest piyasada fındık hak ettiği değeri bulacak, belki de hiç kimsenin aklına gelmeyecek fiyat oluşacaktır” diye konuştu.

Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, “Hasadı sonlanan fındık üreticilerine iyi satışlar, Eylül ayı sonunda hasada başlayacak çeltik üreticisine de bereketli günler diliyoruz” dedi.


CHP Terme’den öğrencilere ücretsiz kırtasiye ürünleriÖnceki Haber

CHP Terme’den öğrencilere ücretsiz kırta...

Samsun’da ölümlü kazalarda yüzde 38 düştüSonraki Haber

Samsun’da ölümlü kazalarda yüzde 38 düşt...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!