YILDIZLAR HOLDİNG 19 MAYIS

Yüzde 75 hibeli 30 ton çeltik tohumu dağıtıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yüzde 75 hibeli 30 ton çeltik tohumu dağıtıldı
Terme’de çiftçilere yüzde 75 hibe destekli çeltik tohumu dağıtımı gerçekleştirildi.

Tarımsal üretimde sürdürülebilirliğin ve gıda arzının sağlanması ve ekilebilir tüm arazileri üretime kazandırmak amacıyla yüzde 75 hibe destekli çeltik tohumu Termeli çiftçiye dağıtıldı. Proje kapsamında yaz dönemi ekilişlerinde kesinti olmaması ve mümkün olan tüm işlenebilir arazilerde ekiliş yapmak için Tarım ve Orman Bakanlığınca başlatılan “Bitkisel Üretimin Geliştirilmesi” programı kapsamında Samsun’da çeltik üretiminin geliştirilmesi hedeflendi.

Yüzde 75’i hibe, yüzde 25’i ise çiftçi katkısı ile karşılanan program kapsamında Terme’de mevcut üretim alanlarına 2020 yılında ilave artış sağlayan 60 üreticimizin bin 500 dekarlık çeltik alanı için 30 ton sertifikalı tohum dağıtımı yapıldı.

“Bütçe 120 Bin Lira”

Konuyla ilgili olarak Terme Vizyon Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Tuncay Demir, “Samsun geneli yürütülen proje kapsamında Terme ilçemizde yüzde 75 hibe destekli sertifikalı çeltik dağıtımı etkinliğimizin bütçesi 120 bin liradır. Çiftçilerimize verimli, bereketli bir üretim sezonu diliyorum” dedi.


Karaaslan: “Anneler değerlerimizi de büyütendir”Önceki Haber

Karaaslan: “Anneler değerlerimizi de büy...

Çarşamba’da Kendini Köprüden Atarak İntihar EttiSonraki Haber

Çarşamba’da Kendini Köprüden Atarak İnti...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!