YILDIZLAR HOLDİNG 19 MAYIS

Ziraat Odası Başkanlarından Bakan Pakdemirli’ye ziyaret

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ziraat Odası Başkanlarından Bakan Pakdemirli’ye ziyaret
Terme, Ayvacık ve Alaçam Ziraat Odası Başkanları, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’yi ziyaret ederek, bölge çiftçisinin sorunlarını birebir iletti.

Samsun Ziraat Odaları olarak Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile bir araya gelerek bölgedeki tarımsal ve çiftçinin sorunlarını aktardıklarını dile getiren Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, “Çarşamba ve Terme ovasındaki çiftçilerin zirai sulama problemlerinin giderilmesi için DSİ Bölge Müdürlüğü tarafından pompalama sistemiyle mevcutta bulunan kılçık kanallara Yeşilırmak’tan su verilmesi talebinde bulunduk. Alaçam ilçesinde sulama kanalı bulunmayan bölgelerde sanayi saati kullanımı için sanayi hattına ihtiyaç duyulduğunu dile getirdik” dedi.

TÜTÜN ÜRETİCİLERİNE DESTEK İSTENDİ

Tüm çiftçilerin tarımsal destekleme kapsamına girmediğini ifade eden Ziraat Odası Başkanları, “Tütün üreticilerinin de tarımsal destekleme kapsamına alınarak Samsun’da tütün üretiminin teşvik edilmesini talep ettik. Samsun bölgesinde mülkiyeti Orman Bakanlığı’na ait olan, çiftçilere protokolle üretim yapmak için tahsis edilen orman arazilerinin tarımsal desteklerden faydalandırılmalarının sağlanması, elektrik faturalarının ödemelerinin hasat sonunda tahsil edilmesini istedik” diye konuştu.

Ziraat Odası Başkanları, Bakan Pakdemirli ile görüşmeleri sonrası yaptığı açıklamayı şu şekilde sürdürdü:

“Ayvacık’ta bulunan Hasan Uğurlu ve Suat Uğurlu baraj göllerine su tutulmaya başladıktan sonra bırakılan sazan balığının (İsrail Sazanı) Tarım ve Orman Bakanlığının geliştireceği ve destekleyeceği bir proje ile atıl durumda olan baraj göllerinin üretime kazandırılmasını ve böylece yüzlerce aileye istihdam sağlanmasının yararlı olacağını dile getirdik. Samsun Milletvekilimiz Orhan Kırcalı önderliğinde Tarım ve Orman Bakanımıza yapmış olduğumuz ziyarette Ziraat Odaları Tarım Danışmanlarımızın özlük haklarının iyileştirilmesi ve daha verimli hizmet sunmaları için görüş ve düşüncelerimizi arz ettik.”

Pandemi dolayısıyla ülke genelindeki birçok vatandaş gibi çiftçilerin de ekonomik sorunlarla mücadele ettiğini altını çizen Başkan Ferda Ergün, “Geçtiğimiz sene fındık sezonu öncesi açıklanan kilogram fiyatlarından dolayı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye teşekkürlerimizi iletiriz” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Samsun'da 24 saatte 423 sürücü 224 bin TL ceza yediÖnceki Haber

Samsun'da 24 saatte 423 sürücü 224 bin T...

Samsun’da 25 Afgan uyruklu kaçak yolcu yakalandıSonraki Haber

Samsun’da 25 Afgan uyruklu kaçak yolcu y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!