Reklamı Geç
Zeynep bastik reklam

Araçta sıkışan yaralıların yardımına TAKE yetişti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Araçta sıkışan yaralıların yardımına TAKE yetişti
Terme Arama Kurtarma Ekibi Derneği üyesi, 5 kişinin yaralandığı trafik kazasına müdahale etti. Araçta sıkışan yaralıları çıkartan Yaşar Kasımay, kazazedelere ilk yardımda bulundu.

Terme Arama Kurtarma Ekibi Derneği (TAKE) Samsun’un Ladik ilçesinde 5 kişinin yaralandığı trafik kazasında yaralıları araçtan çıkartarak ilk müdahalelerini gerçekleştirdi.

Alınan bilgiye göre, Havza ilçesinden Samsun'a giden Veli D. (37) yönetimindeki 06 YA 8881 plakalı otomobil, kar yağışıyla kayganlaşan yolda kontrolden çıkarak, kavşağa girmekte olan Hayrullah K.'nin kullandığı 55 ACK 605 plakalı TIR'ın altına girdi. Kazada, otomobildeki sürücü Veli D. ile Fatma D., Hatice D., Ramazan Ş. ve Münise Ş. yaralandı.

TAKE YARALILARA MÜDAHALE ETTİ

Kaza esnasında bölgede bulunan Terme Arama Kurtarma Ekibi yöneticilerinden Yaşar Kasımay, araçta sıkışan yaralıları polisin de yardımıyla sıkıştıkları yerden çıkartarak ilk müdahalede bulundu. Yaralılar, olay yerine sevk edilen 112 acil servis ekipleri tarafından ambulanslar ile Kavak ve Havza Devlet Hastaneleri’ne kaldırıldı.

İLK YARDIM HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR!

Olayla ilgili Terme Vizyon Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Yaşar Kasımay, kaza anını şu şekilde anlattı:

“Ladik ilçesinde aracımla seyahat ederken kısa süre önce meydana gelen bir trafik kazası olduğunu gördüm. Yolda seyahat eden diğer araç sürücüleriyle beraber sağlık ve polis ekiplerinin henüz olay yerine intikal etmediğini gördük. Kazada, bir otomobilin TIR’ın altına girdiğini ve araçtakilerin sıkıştığını fark ettim. Dikkatli şekilde kazazedeleri sıkıştıkları yerden çıkartarak yol kenarına aldım ve ilk müdahalelerini gerçekleştirdim. Bu tür olaylarda ilk yardımın ve ilk müdahalenin ne denli önemli olduğunu bir kez daha ben ve kazaya şahit olmuş diğer bireyler görmüş oldular.”


Terme’de otoparklar ve pazaryeri ihaleye çıkıyorÖnceki Haber

Terme’de otoparklar ve pazaryeri ihaleye...

Musa Şen ile Akçaykaracalı 4 kat büyüdü!Sonraki Haber

Musa Şen ile Akçaykaracalı 4 kat büyüdü!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!