Reklamı Geç
amazon avcılar reklam

Başkan Arif Çelik’ten Off-road Çağrısı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Arif Çelik’ten Off-road Çağrısı
Off-road meraklılarına seslenen Terme Arama Kurtarma Derneği (TAKE) Başkanı Arif Çelik, arazi araçlarının doğada bilinçsizce kullanılmaması gerektiğini vurgulayarak, Terme’de bilinçli off-road oluşumu çağrısında bulundu.

Modifiye edilmiş özel arazi araçlarının sayısı ve meraklıları her geçen gün artmaya devam ediyor. Off-road araçları olarak da bilinen özel donanımlı araçlar zorlu arazi şartlarındaki performanslarıyla sürücülerin sevdiği motor sporları arasında yer alıyor.

Terme bölgesinde kum, çamur ve engebeli arazi gibi arazi çeşitlerinin bulunmasından dolayı off-road tutkunlarının sayısının hızla yükseldiğini dile getiren Terme Arama Kurtarma Derneği (TAKE) Başkanı Arif Çelik, arazi taşıtlarının bilinçsizce kullanılması durumunda doğaya ciddi tahribatlar verdiğini belirtti.

Off-road oluşumlarının doğayı yaşayabilmek için güzel imkanlar sunduğunu söyleyen Başkan Arif Çelik, “Aileler, arkadaşlar ve gurup gezileriyle icra edilen off-road, toplumun birlikteliği ve kaynaşmasının yanı sıra bireysel stres atma adına da pozitif bir motor sporudur. Tabi bu spor doğanın tenha yerlerinde, balta girmemiş ormanlarda ve bakir alanlarda gerçekleştirildiği için aynı zamanda bir doğa tehdidi de oluşturmaktadır. Arazi araçlarıyla bilinçsizce hareket edilmemeli, lastik izleriyle yeni yolların oluşumuna sebep olunmamalıdır. Karadaki off-roadun yanı sıra bazı kişilerin araçlarıyla sığ sularda hareket ettiğini görmekteyiz. Suda gerçekleştirilen seyahat sonucu su altı canlıların yaşamını sonlandırdığımızı unutmamalıyız. Ayrıca, gece kullanılan güçlü ışıkların ve havalı korna gibi arazi aracı aksesuarlarının bilinçsizce kullanılması, doğal yaşamı strese soktuğunu, bu vesile ile doğayı olumsuz etkilediğimizin farkında olmalıyız” diye konuştu.

“Doğada gerçekleştirdiğimiz arazi seyahatlerimizde çöpleri doğada bırakmamalıyız” diyen Başkan Arif Çelik, “Bilinçli doğa gezginleri olarak, geleceğimizi korumaya alarak, çocuklarımıza ve çevremize örnek insanlar olmalıyız. Özellikle yaz aylarında kamp ya da piknik ateşini uygun yerlerde yakıp, gitmeden önce söndürüldüğünden son derece emin olduğumuzu bilmemiz gerekmektedir. Medeniyetten uzak yerlerde yapılan bu seyahatlerin, can ve mal güvenliğimiz açısından çok dikkat edilerek değerlendirilmesi gerekliliğini unutmamalıyız. Bu imkanlara sahip olan vatandaşlarımızın telsiz ehliyetlerini alarak araçlarında telsiz bulundurmaları gerektiğini bilinçlendirirken, çoğu yerde telefonların çekmediğini bilmeleri gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Terme’de aktif bir off-road kulübü olmadığının altını çizen TAKE Başkanı Arif Çelik, doğaya, araziye, off-roada meraklı kişilerin talep etmesi doğrultusunda dernek bünyesinde off-road oluşumu gerçekleştirilebileceğini ve kontrollü, güvenli ve doğaya saygılı seyahatler düzenlenebileceğini söyledi.


Terme’de ‘2. Pide-Pirinç-Balık Festivali’Önceki Haber

Terme’de ‘2. Pide-Pirinç-Balık Festivali...

2023 yılı asgari ücreti açıklandı!Sonraki Haber

2023 yılı asgari ücreti açıklandı!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!