YILDIZLAR HOLDİNG 19 MAYIS

Başkan İbrahim Yavuz: “Esnafın Gücü Kalmadı”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan İbrahim Yavuz: “Esnafın Gücü Kalmadı”
CHP Terme İlçe Başkanı İbrahim Yavuz, zor günlerden geçen esnafın sorunlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Yavuz, “Pandemi sürecinde esnafa daha fazla destek olunmalı” dedi.

Korona virüs salgını nedeniyle aylardır tereddütlü günler geçiren bölge esnafının sorunlarını dile getiren CHP Terme İlçe Başkanı İbrahim Yavuz, kış mevsimlerinin yaklaşmasıyla beraber esnafın iş potansiyelinin daha da düşeceğini ve birçok esnafın kepenk kapatmaması için önlemlerin alınması gerektiğini aktardı.

Terme Vizyon Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Başkan İbrahim Yavuz, pandemi dolayısıyla hem sağlık hem de ekonomik sorunlarla karşı karşıya olan esnafın göz önüne alınması gerektiğini kaydetti.

Pandemi sürecinde ülke genelinde 500 binin üzerinde esnafın kepenk kapattığının altını çizen Başkan Yavuz, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Bu süreçte dükkânını kapatan esnafın her türlü vergi, stopaj, sigorta, kira ve faturalarının devlet tarafından karşılanması taleplerimiz, borç içinde yüzen esnafın krediye rahat ulaşabilmesi için sicil affı çıkarılması önerimiz iktidar tarafından gündeme alınmamıştır. Esnafımız her geçen gün kötüleşen ekonomik koşullar altında ezilirken artık dayanacak gücü kalmamıştır.

Esnafın İntihar Ettiği Dönemdeyiz

Her geçen gün Türkiye’nin çeşitli noktalarında esnafın ekonomik zorluklara dayanamayarak iş yerini kapattığı hatta canına kast ettiği bir dönemden geçiyoruz. Yüzlerce esnafın siftah yapmadan günü bitirmesi bu ülkenin yönetilmesindeki mahareti göstermektedir.

TÜİK'in verilerine göre 2 milyon 616 bin esnafımız varken, bu yıl hem pandeminin hem de yaşanan ekonomik krizin etkisi ile 335 bin esnafı kepenk kapatmak zorunda kalmıştır. Geçtiğimiz Haziran ayında 7 bin 222 işyeri kapanırken, bu rakam son 5 yılın bütün Haziran aylarındaki en yüksek veri olarak kayıtlara geçmiş durumdadır.

Esnafla beraber esnaf sayılan ama dükkanı olmayan pazarcılar, 500 bin kağıt toplayıcısı, 30 bin simitçi, 10 bin çiçekçi, 6 milyon kişi sokaklardan, 1 milyon gündelikçi ise temizlikten geçimini sağlarken, bu emekçiler de hükümet tarafından hep görmezden gelinmiştir.

66 Milyar Lira Basıldı

Saray hükümeti 8 ayda 510 milyar 418 milyon vergi toplamıştır. 26 milyar 400 milyon lira yurt dışından borç almış, Merkez Bankası'nın 44 milyar 460 milyon liralık karın' hazineye transfer etmiş, Merkez Bankası'na 66 milyar liralık kağıt para bastırmıştır. Merkez Bankası'nın kasasındaki 73 milyar 878 milyon dolarlık döviz' de satarak onu da kullanmıştır. Saray Hükümeti'nin, 2020 yılı ilk 8 ayında kullandığı para 1 trilyon 576 milyar 748 milyon liradır. Bu paradan esnafa 1 kuruş yardım yapılmamıştır.

Sorumluluk Sizi Yönetenlerindir

Bir kasabanın, köyün, ilçenin ve ilin temel taşları esnaflardır. Ekonomiye can veren, büyük sirkülasyonlara yön veren esnaflarımıza destek çalışması yapılmadığı takdirde ülke ekonomisini, sosyal hayatını daha da negatif günler beklemektedir. Evine ekmek götüremediği, çocuğuna harçlık veremediği için kendini sorumlu tutan aile fertleri bilmelidir ki bu sorumluluk sizin değil, sizi yönetenlerindir.”

Anahtar Kelimeler:
Termeli İş İnsanı DEVA Partisi Başkan Yardımcısı OlduÖnceki Haber

Termeli İş İnsanı DEVA Partisi Başkan Ya...

Terme’de servis araçları dezenfekte edildiSonraki Haber

Terme’de servis araçları dezenfekte edil...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!