YILDIZLAR HOLDİNG 19 MAYIS

Bitlis Şehitleri Defnedildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bitlis Şehitleri Defnedildi
Bingöl’den Bitlis’in Tatvan ilçesine giden helikopterin düşmesi sonrası şehit olan 11 askerimiz için Ankara'da devlet töreni düzenlendi. Şehitlerden 5'i cenaze namazı sonrası Ankara'da toprağa verildi. 6 şehit ise memleketlerine uğurlandı.

Bingöl'den Tatvan'a gitmek üzere kalkış yapan Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ait Cougar tipi helikopter ile irtibat kesildi. Arama çalışmaları sonucunda helikopterin kaza kırıma uğradığı tespit edildi. Helikopterde bulunan askerlerden 11’i şehit oldu.

Şehit askerler Elazığ Havalimanı'nda düzenlenen askeri törenin ardından devlet töreni için uçakla Ankara’ya nakledildi. Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde düzenlenen devlet törenin ardından da şehitlerden 5’i Ankara’da toprağa verildi. 6 şehit ise memleketlerine gönderildi.

Ankara’daki törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanı Mustafa Şentop, bakanlar, milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

SAMSUNLU ŞEHİT ANKARA’DA DEFNEDİLDİ

Düzenlenen törenin ardından Korgeneral Osman Erbaş, Kurmay Albay Şentürk Aydınyer, Kurmay Pilot Yüzbaşı Gökhan Uysal, Kurmay Pilot Yüzbaşı Tayfun Kureş ve Samsunlu Yüzbaşı Salih Sarıoğulu'nun naaşları defnedilmek üzere Ankara Cebeci Şehitliği'ne, Astsubay Kıdemli Üst Çavuş Ömer Umulu'nun naaşı Kırıkkale’ye, Kıdemli Başçavuş Mehmet Demir ve Astsubay Üst Çavuş Nazmi Yılmaz'ın naaşları Kahramanmaraş’a, Astsubay Kıdemli Çavuş Şükrü Karadirek'in naaşı Afyonkarahisar’a, Uzman Çavuş Hakan Gül'ün naaşı Amasya’ya ve Uzman Çavuş Tolga Demirci'nin naaşı Kayseri'ye uğurlandı.


Bitlis'ten Samsun'a Şehit AteşiÖnceki Haber

Bitlis'ten Samsun'a Şehit Ateşi

Terme’de fındık üreticisine bilgilendirmeSonraki Haber

Terme’de fındık üreticisine bilgilendirm...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!