YILDIZLAR HOLDİNG 19 MAYIS

Caniler Köpeğin Bacaklarını Kestiler!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Caniler Köpeğin Bacaklarını Kestiler!
Samsun'da bir vatandaş tarafından bakılan 'Pamuk' ismindeki köpeğin ön iki ayağı, balta ya da bıçakla kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kesildi. Köpeğe HAYTAP sahip çıkarken, polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Samsun’un Havza ilçesi Memduhiye Mahallesi'nde bir vatandaş tarafından bakılan 'Pamuk' isimli köpek, ön iki ayağı kesilmiş olarak bulundu. Vatandaşlar sosyal medya üzerinden Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Samsun Temsilciliği'ne durumu iletti.

HAYTAP Samsun Temsilcisi ve Hayvan Gönüllüleri Derneği Başkanı Semra Antep, ilçeye giderek, ön iki bacağı dirseklerinin üzerinden kesilmiş köpeği Samsun'a getirdi. Vatandaşların ilk müdahalesini yaptığı yaralı köpek HAYTAP'ın desteği ile Atakum ilçesindeki özel bir hayvan kliniğinde tedavi altına alındı. Antep, köpeğe yapılan eziyetin ölümden daha kötü olduğunu ifade ederek “Yaralı yavruyu almaya gittiğimizde insanlığımızdan utandık. Hayvan bizimle hiç göz göze gelmiyordu, başı öne eğikti çünkü bu insanlık dışı davranışı ona bizden biri yapmıştı. Bir insanın bunu yapması çok kötü. Bu vahşeti yapanların bulunması için yargı süreci başlattık” dedi.

Samsun Valisi Dağlı Talimat Verdi

Samsun Valisi Dr. Zülkif Dağlı, Havza ilçesinde bir köpeğe yapılan insanlık dışı hareketin kendisini derinden üzdüğünü belirterek, İl Hayvan Koruma Kurulu'nun acilen toplanmasını istedi.

Vali Dr. Zülkif Dağlı, Doğa Koruma ve Milli Parklar 11. Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Vali Dağlı, kurumun çalışmaları hakkında Bölge Müdürü Halim Özdemir'den brifing aldı. Ziyarette, Havza ilçesinde bir köpeğe yapılan insanlık dışı hareketin kendisini derinden üzdüğünü belirten Vali Dağlı, konuyla ilgili İl Hayvan Koruma Kurulu'nun acilen toplanması talimatını verdi. Vali Dağlı ayrıca, hayvan bakımevi ve rehabilitasyon merkezi bulunmayan ilçelerde bakımevi ve rehabilitasyon merkezi kurulması için ivedilikle çalışma yapılmasını istedi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Uzman Veteriner Hekim Mustafa Kanat, Pamuk ile yakından ilgilenerek yaşı nedeniyle tekerlekli bir yürüteç yardımı ile yavrunun hayatını idame ettirebileceğini belirtti. Polis ise olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. Ekipler, köpeğin bulunduğu bölgedeki güvenlik kamera görüntülerini incelemeye aldı.

Anahtar Kelimeler:
24 Saatte Metrekareye 64.5 Kilogram Yağmur DüştüÖnceki Haber

24 Saatte Metrekareye 64.5 Kilogram Yağm...

Terme’de cip su kanalına düştüSonraki Haber

Terme’de cip su kanalına düştü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!