YILDIZLAR HOLDİNG 19 MAYIS

CHP İl Başkanı Türkel’den Terme’de İnceleme

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP İl Başkanı Türkel’den Terme’de İnceleme
CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, Terme İlçe Başkanı İbrahim Yavuz ve Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün ile birlikte Terme’nin fındık ve çeltik arazilerinde incelemelerde bulundular.

Bölgede yaşanan sağanak yağış sonrasında sel felaketinin nedenlerini ve su baskınlarından üreticilerin nasıl etkilendiğini yerinde inceleyen CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, değişen iklim düzeniyle birlikte gerekli tedbirlerin biran önce alınması gerektiğini vurguladı.

CHP İlçe Başkanı İbrahim Yavuz ve Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün ile bilgi alışverişinde bulunan CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, Genel hatlar itibariyle fındık rekoltesinin tahminler doğrultusunda çıkacağını, randımanın fena olmadığını ve fındık kilogram fiyatının 21,5 ila 23 lira arası olması tahmin edilen fiyattan da çiftçinin memnun olduğunu dile getirdi.

“Modern Sulama Sistemi Şart”

Terme ve Çarşamba ovasında devam eden sulama sorununa da işaret eden Başkan Türkel, “Bundan 15 - 20 yıl önce istimlak işleri gerekli kamu kuruluşları tarafından yapılmış ama 15 yıldır onlarca müteahhit gelmiş şantiyelerini kurmuş, sadece şantiyelerini kurmaktan öteye geçmeyip yatırımlar yarım bırakılmış ve gerekli sulama kanallarına bir türlü başlanmamıştır. Yapmış olduğumuz incelemede gördük ki tekrar bir müteahhitle anlaşılmış, şantiyesini kurmuş. Umuyoruz önceki müteahhitlerde ya da önceki yatırım planlarında olduğu gibi Karadeniz’imizin göz bebeği Terme Ovası yine susuzlukla ve çaresizlikle baş başa bırakılmaz. Ovalarımızda modern sulama sistemi şart” diye konuştu.

Çeltik Üreticisinin Sorunlarını Takip Edeceğiz

Terme’de ve Bafra’da bulunan üreticilerin gelirlerinin büyük kısmını elde ettiği çeltikteki sorunlarla da ilgilenen Başkan Türkel, “Yapmış olduğumuz incelemeler sonucunda çeltik kilogram fiyatının 3,5 – 3,60 lira civarında olacağını bilgi edindik. Bugün itibari ile çeltiğin maliyeti 4,50 – 4,90 TL civarındadır. Eğer çeltik kilogram fiyatı 3,5 lira olursa bir dahaki sene Terme’de, Çarşamba’da ve Bafra’da çeltik üreticisi bulamazsınız. Bugün itibari ile market raflarında çeltik 9 – 10 lira aralığında seyrederken çeltiği 3 – 3,5 liraya alacağım demek çeltik üreticisine ‘Yaşama, ekme, açlıktan öl’ demektir. Ülkeyi yönetenlerin, şehri yönetenlerin gerekli tedbirleri almasını ve artık bu büyük marketlerin büyük sermaye sahiplerinin tekelinden bu çiftçileri bu vatandaşı kurtarmasını talep ediyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi İl Örgütü olarak da üreticinin bu doğru, haklı ve hakça taleplerinde takipçisi olacağımızı da bildirmek istiyoruz” dedi.


Terme’de minibüs köprüden uçtu: 1 yaralıÖnceki Haber

Terme’de minibüs köprüden uçtu: 1 yaralı

Milletvekillerini Çiftçiyle Buluşmaya Davet EdiyoruzSonraki Haber

Milletvekillerini Çiftçiyle Buluşmaya Da...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!