YILDIZLAR HOLDİNG 19 MAYIS

Milletvekillerini Çiftçiyle Buluşmaya Davet Ediyoruz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Milletvekillerini Çiftçiyle Buluşmaya Davet Ediyoruz
Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, bölgede yaşanan yağışlar sonrasında meydana gelen su baskınları ve sel felaketlerinin nedenlerinin detaylıca araştırılarak incelenmesi ve her partinin milletvekilini tarım sorunlarını dinlemek üzere çiftçilerle buluşmaya davet etti.

CHP İl Teşkilatı’nın Terme’deki tarım arazilerinde incelemelerde bulunduğunu ve çiftçinin bu durumdan hoşnut olduğunu dile getiren Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, “Parti ayırmaksızın milletvekillerimizin de üreticiyi ziyaret ederek onların sorunlarını dinlemesini istiyoruz” dedi.

Milletvekillerinin Üreticinin Yanında Olması Gerekir!

CHP Samsun İl Teşkilatı ve İlçe Teşkilatı’nın kendilerini ziyaret ederek tarımsal üretimdeki eksiklikleri ve sorunları dinlediğini anımsatan Başkan Ferda Ergün, “Siyasi kişiler ve üreticilerimizin sorunlarını bilmeli ve dinlemelidirler. Her geçen gün üreticilerimize bir bir sorunlar çıkıyor. Bu sorunların çözüme kavuşturulması milletvekillerimizin, bakanlarımızın elindedir. Günümüz dünyasında güçlü olan ülkelere bakıldığında anlaşılacaktır ki teknolojiden daha önemli olan şey üretimdir. Milletimiz, asırlardır olduğu gibi Türkiye tarihinde de üretimine ara vermeden devam etmektedir. Ancak zaman geçtikçe üreticilerimiz çeşitli sorunlarla karşılaşmakta ve işini severek yapamaz hale gelmektedir. Bu sorunlara karşı Ziraat Odası Başkanlığı olarak tüm mücadelemizi vermekle beraber parti ayırt etmeksizin tüm milletvekillerimizi çiftçiyle dertleşmeye davet ediyoruz” diye konuştu.

Sulama Kanalı Projesi Hayata Geçirilmeli

Samsun’a, bölgeye, Türkiye’ye ve dünyanın çeşitli noktalarına ulaştırılan Terme pirincinin üretimdeki sulama sorununa değinen Başkan Ferda Ergün, “Büyük bir reklam markamız olan pirincimiz var. Ancak bunun üretim aşamasındaki sorunlarını çiftçiden başkasının bilmesi mümkün değildir. Bundan yaklaşık 20 yıl önce bölgemizde bütün istimlâk işlemleri yapılmasına rağmen bir türlü sulama kanalları bitirilemiyor. Bu sene de görüldüğü gibi sulama kanalları olmadığı ve hava sıcaklıklarının yüksek gitmesi sonucu meydana gelen kuraklıkta tarlalarını sulama imkânı olmayan üreticilerimizin ürünleri yandı. Üretici bu sene ektiği ve diktiği yazlık ürünlerden kuraklık nedeniyle yine zarar etti. Samsun Milletvekillerimizin bölgemizdeki sulama kanalı projesinin üstüne titremesini ve bir an önce sulama kanalı projesinin hayata geçirilmesini bekliyoruz. Çünkü mevsim şartları üreticimize her sene zarar veriyor” şeklinde konuştu.


CHP İl Başkanı Türkel’den Terme’de İncelemeÖnceki Haber

CHP İl Başkanı Türkel’den Terme’de İncel...

Terme’de plastik şişelerde satılan akaryakıt ele geçirildiSonraki Haber

Terme’de plastik şişelerde satılan akary...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!