CUMHUR İTTİFAKI LİSTESİNDE DEĞİŞİM YOK!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CUMHUR İTTİFAKI LİSTESİNDE DEĞİŞİM YOK!
AK Parti Belediye Meclis Üyesi listesinde 1. sırada yer alan Mümin Osman Ertan’ın listeden çıkartılmak istendiği iddiaları yerel siyaseti hareketlendirdi.

Yerel Seçimlere kısa süre kala Cumhur İttifakı’nın ortaklarından AK Parti Terme Belediye Meclis Üyesi listesinde 1. sırada yer alan Mümin Osman Ertan’ın listeden çıkartılacağı Terme gündeminde oturdu. Önceki dönem AK Parti İlçe Başkanlığı görevini yürüten Ertan’ın yerine başka bir ismin ekleneceği söylentileri yerel siyaseti hareketlendirdi.

Kulis gelişmelerine göre, 2024 Yerel Seçimlerinde belediye başkan aday adayı olan ancak AK Parti tarafından aday gösterilmeyen Ertan’ın listeden çıkartılmasının mümkün olmaması üzerine iddiaya göre, Ankara tarafından istifasının istendiği ancak Ertan’ın ise bunu kabul etmediği ileri sürüldü.

SEÇİM KURULUNA TESLİM EDİLEN LİSTEDE DEĞİŞİM MÜMKÜN MÜ?

En son 20 Şubat tarihinde ilçe seçim kuruluna teslim edilen listelerdeki değişiklik ancak istifa ile gerçekleşebiliyor. YSK’nın kararına göre, adaylıktan istifalar, büyükşehir belediye başkanlığı için il seçim, diğer seçim türleri için ise ilçe seçim kurullarına kimlik tespiti yapıldıktan sonra doğrudan yapılabiliyor.

Seçim takvimi kapsamında aday listelerinin kesinleştiği 3 Mart’tan sonra ölüm veya istifa nedeniyle aday listelerinde oluşacak eksiklikler ise tamamlanamıyor. Ancak bu kişilerin seçilmeleri halinde yerlerine kendilerinden sonra gelenler seçilmiş sayılıyor.


Şenol Kul: “İşletmeler Terme ekonomisinin lokomotifidir”Önceki Haber

Şenol Kul: “İşletmeler Terme ekonomisini...

TERME AK PARTİ VE CHP ÜYELERİ SAHADA KARŞILAŞTI!Sonraki Haber

TERME AK PARTİ VE CHP ÜYELERİ SAHADA KAR...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!