Reklamı Geç
Zeynep bastik reklam

Ehliyet ücretlerine büyük zam yolda

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ehliyet ücretlerine büyük zam yolda
Karadeniz Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu Kurucu Başkanı Merih Kargı, yeni yılda ehliyet ücretlerine zam yapılacağını vurgulayarak, B sınıfı ehliyet maliyetinin 10 bin TL olabileceğini söyledi.

Karadeniz Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu Kurucu Başkanı ve Kamer Sürücü Kursu sahibi Merih Kargı, kurs ücreti, sınav harçları ve vergilerle birlikte 2023 yılı ehliyet maliyetlerinin 10 bin TL’yi bulabileceğini açıkladı.

Yönetmeliğe göre her yılın kasım ayında sonraki yılın fiyat listesinin görüşülüp karara bağlandığını kaydeden Merih Kargı, maliyetlerin artmasıyla birlikte kurs ücretleri ve vergilerde de yüksek artış olacağını vurguladı.

MALİYETLER 3 KAT ARTTI

Kasım 2021 tarihinden itibaren başta akaryakıt, araç ve yedek parçaları ile çalışan personel maliyetlerinin ortalama 3 kat arttığının altını çizen Merih Kargı, “Yıl içerisinde akaryakıt 30 lirayı gördü. Bu da önceki yıla göre yaklaşık 3 kat fiyat farkı oluşturuyor. Bununla beraber sürücü kurslarında 5 personelin çalıştırılması zorunluluğu mevcut. Asgari ücrete yapılan zam da her işletmeyi zorladığı gibi sürücü kurslarını da zora sokmaktadır. Sürücü adaylarının eğitim gördüğü araçlarımızın güncel ve konforlu olması büyük önem arz ediyor ancak enflasyon ve dövizdeki dalgalanmayla birlikte sıfır ve ikinci el araçların fiyatlarında yüksek bir artış söz konusu. Bununla beraber araçların yedek parçalarındaki artış ise yaklaşık 3 kat” ifadelerini kullandı.

B SINIFI EHLİYET 10 BİN TL’Yİ BULABİLİR!

Yıl içerisinde oluşan enflasyon sonucu ehliyet ücretlerinin 2 kata kadar artış olabileceğini söyleyen Kargı, açıklamasını şu şekilde tamamladı:

“Tüm bu somut değerler karşısında kasım ayında alınacak kararda, B sınıfı kurs ücretlerinin 6 – 7 bin lira arasında olacağını varsayabiliriz. B sınıfı ehliyetinin maliyeti kurs ücreti, sınav harçları ve vergilerle birlikte toplamda yaklaşık 10 bin TL civarında olacağını söyleyebiliriz.”


Auto Doctor’da kışlık bakıma yüzde 20 indirim!Önceki Haber

Auto Doctor’da kışlık bakıma yüzde 20 in...

Tırın çarptığı otomobil alev aldı: 2 kişi yanarak can verdiSonraki Haber

Tırın çarptığı otomobil alev aldı: 2 kiş...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!