Reklamı Geç
Zeynep bastik reklam

Ekonomist Kahveci: “TL yüzde 16, kuru fasulye yüzde 140 kazandırdı”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ekonomist Kahveci: “TL yüzde 16, kuru fasulye yüzde 140 kazandırdı”
AGD Terme Şubesi tarafından düzenlenen konferansa konuk olan ekonomist - yazar İbrahim Kahveci, katılımcılara ekonomik sorunların kaynaklarını ve çözümlemelerini anlattı.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Terme Şubesi’nde ‘Ekonomi ve Ötesi’ konferansı veren ekonomist - yazar İbrahim Kahveci, ekonomik krizden korunma yollarını anlattı.

TÜİK verilerine göre hazırlanan grafikleri katılımcılara aktaran İbrahim Kahveci, asgari ücretli çalışan sayısının önceki yıllara göre yükseldiğini, yabancı uyruklu vatandaş sayısının 10 milyonu aştığını, istihdamda ve konutta yaşanan sorunlar ile ekonomik sıkıntılarla beraber doğurganlık oranının düştüğünü yorumlayarak “Gerekli tedbirler alınmazsa Türkiye’yi orta ve uzun vadede ekonomik ve sosyal anlamda ciddi sorunlar bekliyor. Doğurganlığı düşen ülke, yaşlı ve fakir bir ülke demektir” dedi.

Faiz - enflasyon denklemini anlatarak Türkiye’de ortalama yüzde 120 ila 150 arasında enflasyonun olduğunu söyleyen Kahveci, son 1 yılda TL’nin yüzde 16 kazandırırken kuru fasulyenin ise yüzde 140 artış gösterdiğinin altını çizdi.

Kahveci’nin katılımcıların sorularını yanıtlamasının ardından ‘Ekonomi ve Ötesi’ konferansı sona erdi.


Terme’de kış futbol turnuvası başladıÖnceki Haber

Terme’de kış futbol turnuvası başladı

Ünye’ye 68 dönümlük proje: “Batıpark”Sonraki Haber

Ünye’ye 68 dönümlük proje: “Batıpark”

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!